DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A McLaren a célba érésnek is örülne Melbourne-ben

Bár a McLaren és a Honda újraegyesülésétől hosszú távon mindenki nagyon sokat vár, azzal mindkét fél tisztában van, hogy a 2015-ös F1-es szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon túl sok babér még biztosan nem terem majd nekik.

Mint ismert, a jerezi kollektív teszten javarészt csak szenvedett a McLaren-Honda, és a Fernando Alonso, valamint Jenson Button által a négy nap során összesen megtett 79 kör még a többi csapat előző évi jerezi termésével összevetésben is meglehetősen szegényes produktum.

A wokingi alakulat mérnökigazgatója, Matt Morris a német Auto Motor und Sportnak nyilatkozva elismerte, nem éppen alakult minden a terveik szerint Jerezben. „A megtett körök száma és a teljesítmény is csalódást keltő volt, másrészről viszont ki tudtunk pipálni néhány olyan dolgot a programunkban, amelyekből arra következtetünk, hogy az új autónk jó.”

A brit szakember ezután kiemelte, elsősorban az okozott örömöt és megnyugvást a csapatnak, hogy a korábban a szélcsatornában mért adatok a pályán, a valóságban is visszaigazolást nyertek, illetve az autó hűtőrendszere is kellően hatékonynak bizonyult, ami azért fontos, mert ennek az átalakítása emésztette volna fel a legtöbb időt.



A felmerülő egyéb, elmondásuk szerint kisebb problémák miatt azonban más területek fejlesztési munkálatait elnapolták. „Az aero-programunk tekintetében visszább vettünk a tempóból. Nincs értelme újabb és újabb aerodinamikai fejlesztésekkel előrukkolnunk addig, amíg az alapcsomagunkkal sem tettünk meg elegendő mennyiségű kilométert a pályán. Az eredeti tervünk az volt – és még mindig ehhez próbáljuk tartani magunkat –, hogy ugyanazon a szinten kezdjük a szezont, ahol az előzőt abbahagytuk. Ehhez viszont az kell, hogy Barcelonában nagyobb problémák nélkül tudjuk teljesíteni a tesztprogramunkat.” 

Végül a német kolléga azon kérdésére, miszerint megelégednének-e a szezon első versenyén, Melbourne-ben a puszta célba éréssel, Morris egyértelmű igenlő választ adott. „Azt hiszem, ez lehet a reális cél.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: