DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Alonso nem kérte, hogy idén elsőszámú legyen

A McLarenhez idén visszatérő Fernando Alonso nem foglaltatta szerződésbe, sőt nem is kérte, hogy elsőszámú pilóta lehessen a 2009-es F1-es bajnok Jenson Buttonnal szemben – árulta el Ron Dennis.

Fernando Alonso McLarenhez való visszatérését követően rengeteg szó esett a közös múltról, a katasztrofálisan alakuló, viszályba fulladt 2007-es szezonról. Az előzményekről rengeteg szó esett, felesleges is lenne ismételten felidézni, jóval érdekesebb azonban, hogy mit mondott Ron Dennis ennek kapcsán mostanság.

Az Autosport idézi a McLaren-vezér szavait, aki így reagált arra, hogy nem történhet-e hasonló probléma Alonso és mostani partnere, Jenson Button közt, mint nyolc évvel ezelőtt a spanyol és az újonc Hamilton közt. Az első számú pilótai státuszról Dennis a következőket mondta:

alonso_Dennis2015_2



„Egy dolgot elmondhatok Fernandóval kapcsolatban: egyáltalán nem kérte ezt. Sőt, tulajdonképpen épp az ellenkezője történt. Azt mondta, hogy elfogadja az egyenlőséget. Nem kérte, hogy bármi ilyesmi kerüljön a szerződésébe” – mondta Dennis Alonsóról, akivel kapcsolatban a mérnökigazgató Matt Morris arról beszélt, hogy igazán jó hatással van a csapatra:

„Fernando már nagyon izgatottan várta az elmúlt hónapokban, hogy végre autóba ülhessen. Az első teszt igen bosszantó volt számára, de boldog, és előre fogja mozdítania a csapatot. Akár a garázsban van, akár a gyárban, akár a szimulátorban, roppant magas a motivációja, és ez mindenkire kihat, mindenkit ösztönöz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: