DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

A Red Bull-tulaj már most lemondott az évről

A Red Bull birodalom atyja, Dietrich Mateschitz szerint a Mercedes dominálni fog idén is, F1-es reményeik a Renault kezében vannak. B-csapatától, a Toro Rossótól nagy dolgokat vár idén.

Mateschitz, aki a Red Bull és a Toro Rosso révén az F1-es mezőny közel egynegyedének tulajdonosa, látogatást tett a jerezi teszten, hogy megnézze két csapata teljesítményét, valamint találkozzon a csapatfőnökökkel és versenyzőkkel. A felkészülés legjobb időeredményeit a Ferrari érte el, az osztrák üzletember azonban a látottak alapján azt a következtetést vonta le, hogy a Mercedes továbbra is dominálni fog – azaz a Red Bull számára idén sem terem túl sok babér.

„Továbbra is a Mercedes van az élen, és úgy tűnik, nem fog változás történni a dominanciájukban” – idézi Mateschitz szavait az Autosport. Úgy véli, a motorszállító Renault-n múlhat, tudnak-e mégis meglepetést okozniuk idén. „Ha sikerül lecsökkenteniük a különbséget 40-50 lóerőre, akkor már jó pozícióban leszünk, hogy támadjunk, feltéve, hogy az autónk ismét jó lesz. De ebben nem kételkedek. Már az is siker lenne, ha lecsökkentenénk a különbséget.”



Annál optimistább a másik istállóval, a Toro Rossóval kapcsolatban, amely Max Verstappen és Carlos Sainz Jr. személyében két rendkívül ifjú pilótával vág neki a szezonnak. Tapasztalatlanságuk ellenére az alakulat célja, hogy ötödik helyet szerezzen a bajnokságban.

„Két kiváló fiatal versenyző van náluk. A cél nem változott, a Toro Rosso továbbra is az ifjú tehetségek iskolája. Osztom Franz (Tost csapatfőnök) véleményét, hogy képesek lesznek a konstruktőri bajnokság ötödik helyéért harcolni” – beszélt optimistán Mateschitz. A Toro Rosso jóval eredményesebb tesztet végzett, mint a Red Bull, a harmadik legtöbb kört teljesítették.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: