DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Bottas: Kimi helye? A legjobb autót akarom

A finn F1-es versenyző reagált a pletykákra, amelyek mint Kimi Raikkönen lehetséges utódját emlegetik őt akár 2016-ban. Nem cáfolta, hogy a Ferrarihoz akarna menni, állítása szerint a leggyorsabb autót akarja.

A 25 esztendős pilóta tavaly robbant be a Formula-1 élvonalába, amikor hat dobogós helyezést szerzett és negyedik lett a bajnokságban. Idén a Williamsszel marad, de nem kizárt, hogy egy év múlva csapatot vált. A Mercedes üzleti ügyvezető igazgatója, Toto Wolff már kiemelte, hogy ha nem sikerül Lewis Hamiltont megtartani, Valtteri Bottas lenne – Fernando Alonso után a sorban – kiszemeltjük erre a pozícióra. Vörös overallban is sokan el tudják képzelni, Kimi Raikkönen helyén, aki egyes vélemények szerint abbahagyhatja a szezon végén.

„Semmit sem tudok Kimi szerződéséről” – reagált a Formula-1 hivatalos weboldalának adott interjújában Bottas, aki nem utasította el kategorikusan a lehetőséget. „Amit tudok, hogy a leggyorsabb elérhető autót szeretném. Ez minden, amit mondhatok.”



Kérdés persze, mennyivel lesz versenyképesebb a Ferrari idén, mint a Williams – tavaly nem volt az. Bottas futamgyőzelemre képes alakulatnak tartja csapatát, amely 2014-ben kilenc dobogót szerzett, de ez a bravúr nem jött össze nekik. Sokan úgy vélik, részben a közös erőforrás miatt ők lehetnek a Mercedes legnagyobb ellenfelei.

„Élvezem a helyzetet. Egy versenycsapat vagyunk, futamokat akarunk nyerni, most pedig úgy érzem, jó itt lenni. Amikor azt mondják, szerintük mi lehetünk a Mercedes fő kihívói, az igazán remek. Mindent meg fogunk tenni, hogy megnehezítsük a dolgukat! De sosem szabad lebecsülni a többi riválist. A Red Bull biztos erős lesz, a Ferrari szintén. A McLaren kérdőjel az új motorok miatt. Azt hiszem, a szezon sokkal szorosabb lesz” – mondta a finn, aki ugyanebben az interjúban arról is beszélt, legszívesebben a hazainak tartott Magyar Nagydíjon győzne először.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: