DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

A Sauber nem kirakatköröket teljesített

A svájci csapat jelentette a jerezi tesztelés valódi meglepetését: kevesen gondoltak volna arra, hogy minden napot első vagy második helyen zárnak. Bár felmerülhet a gyanú, nem a gyors körökre hajtottak rá.

Mindössze a motort biztosító Ferrari végzett sauberes versenyző előtt köridő tekintetében a teszt bármelyik napján, ha az összesített időeredményeket nézzük, Felipe Nasr harmadikként zárt a két Ferrari mögött, Marcus Ericsson az ötödik helyen. A brit Autosport magazin alaposabban szemügyre vette a Sauber köreit, hogy lássák, gyorsaságuk mennyit mutat a valóságból. Bár Nasr és Ericsson mind a négy nap lágy gumikkal érte el legjobb idejét – Sebastian Vettel például közepesen remekelt –, a svéd szerdán második helyet érő eredményét egy 11 körös etap elején futotta meg, amely magasabb üzemanyagszintet, nehezebb autót jelent.

„Még mindig van bennünk egy kicsi, ez pedig pozitív” – árulta el a lapnak Ericsson, hogy tudott volna gyorsabb lenni. „Igazán remek teszt volt, pozitív, hogy minden nap sok kört teljesítettünk, és nem adódott igazi problémánk az autóval. Számomra pedig különösen érdekes volt, hogy az első és utolsó nap vezettem, így láttam, hogy már most sikerült fejlődnünk.”



A Saubernek tavaly pontot sem sikerült szereznie – Ericsson arra nem tért ki, milyen gyakran kerülhetnek idén a legjobb tíz közé, az autó előrelépéseit azonban látja. „Nehéz megmondani, mivel a Caterhamtől érkezem, ahhoz képest pedig hatalmas a különbség. De az autóhoz képest, amit Abu Dhabiban teszteltem, szintén fejlődtünk. Azt hiszem, az autó előrelépéseket tett. Az idei egy jobb kocsi.”

„Általánosságban stabilabb, fékezés alatt és a kanyarok közben pedig nagyobb önbizalmat ad a versenyzőnek. Véleményem szerint a Ferrari szintén jó lépést tett az erőforrás terén azzal összehasonlítva, amilyen Abu Dhabiban volt. De még mindig várnunk kell, hogy lássuk, mi a helyzet másokkal” – mondta Ericsson, aki még hozzátette, a jerezi eredmények motiválóan hatnak a csapatszellemre is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: