DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 19. csütörtök
F1

Hamilton nem érezte jól magát az autóban

Elárulta, az év első F1-es tesztjén soha nem is szokta. A nap korai szakaszában elszenvedett kicsúszást magára vállalta. Ennek ellenére is ő teljesítette a legtöbb kört, ahogy azt a Mercedestől megszokhattuk.

A Mercedes utolsó tesztnapja ugyanúgy alakult, mint az előző három: harmadik hely a Ferrari és Sauber mögött (Lewis Hamilton 1,331 másodperccel maradt el a legjobb jerezi időt futó Raikkönentől), de a megtett körök számában újra élen zártak, Hamilton 117 alkalommal hajtott végig a dél-spanyolországi aszfaltcsíkon. Ám 40 perccel az edzés kezdete után a sikánban megpördült, amely piros zászlót vont maga után.



„Nedves volt a pálya, én voltam az első kint slick gumikon, egyszerűen megforogtam” – vállalta magára röviden a felelősséget Hamilton. Az Autosport magazinnak emellett arról beszélt, az első téli teszt általában nehézséget okoz neki, mivel még kiforratlan autót kell vezetnie. „Minden alkalommal, amikor először vezettem egy autót, sosem volt jó érzés. Az autó a legrosszabb formájában van, a gumik sem megfelelőek a hűvös jerezi körülményekhez.”

„Amikor néhány évvel ezelőtt még Valenciában teszteltünk, vagy akár Bahreinben, az érzés sosem volt meg az első alkalommal, ez egyszerűen így működik. De legalább azt tudom, hogy egész évben ez volt a legrosszabb állapot. Innentől csak javulni fog.”

Hamilton megszólalt a Mercedes hivatalos sajtóközleményében is, ahol egészen más oldalról közelítette meg tapasztalatait. „Csodálatos volt ezen a héten látni, milyen megbízható az autónk, és mekkora távot sikerült teljesítenünk. A csapat itt a pályán és a gyárban is tele lelkesedéssel és energiával, amelyet nagyszerű látni. Fitt vagyok és készen állok, a mai 117 kör egészen könnyűnek tűnt. Már most várom, hogy visszatérjünk a pályára Barcelonába” – áll a világbajnok nyilatkozatában.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: