DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Rosberg: Idén jön a visszavágó Hamilton ellen

A tavalyi vereség után Nico Rosberg csak még jobban felszívta magát, és elmondása szerint esze ágában sincs ismét megtapasztalni a vereséget. Az autót máris alaposan ismerő német elkötelezte magát a visszavágásra.

Tavaly egyes vélemények szerint Rosberg amiatt is került hátrányba Lewis Hamiltonnal szemben a szezon végén, mert ő még korábban nem tapasztalta meg a bajnoki címért folyó csata hevességét, a szokatlan körülmények miatt pedig nagyobb nyomás nehezedett rá. Ám az idei évnek immár ezzel a tapasztalattal a zsebében vág neki, így sokkal erősebbnek is érzi magát.

aa



„Már tudom, hogy milyen érzés győzni és a tavalyi év után azt is, hogy milyen harcolni a világbajnokságért. Viszont azt is tudom, milyen az, amikor a végén nem nyerünk, és ezt semmiképpen sem akarom megismételni. Ez most nagy lendületet és motivációt ad számomra az előttem álló évre” - nyilatkozta Rosberg.

„Büszke vagyok arra, hogy a csapattal lehetek ebben a pillanatban. Egy fantasztikus év után vagyunk itt, amely során visszajuttattuk az Ezüst Nyilakat oda, ahova tartoznak. Elképesztően nehéz lesz megismételni azt, amit 2014-ben elértünk, de mind szeretnénk megtartani a lendületünket, hogy még sok-sok évig domináljunk a sportban. Ám tudjuk, hogy a riválisok a nyomunkban vannak, ezért nem szabad kiengednünk, ha ezt szeretnénk elérni. Persze semmi sem biztos, de bármi is történjen, azt tudom, hogy Lewisszal újabb nagyszerű csatát fogunk vívni. Erre az évre visszavágóként tekintek, és elképesztően motivált vagyok.”

Az első tesztnapon Rosberg viszi pályára az autót, amit már az elmúlt hetekben is volt ideje alaposan kiismerni - a technikai részletek iránt mindig érdeklődő német tehát ezúttal sem hazudtolta meg magát.

„A gyárban töltött időmnek köszönhetően máris rengeteget tudok az új autóról - de csak papíron” - mondta. „Nagyszerű érzés lesz, hogy végre kihajthatom a pályára és vezethetem is. Ebben az időszakban gyűjtjük össze azt a tudást és tapasztalatot, amit az első versenyre magunkkal viszünk, ezért fontos lesz lerakni a megfelelő alapokat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: