DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Newey: Nem lesz világbajnok a Red Bull

Az energiaitalosok háttérbe vonuló sztártervezője pesszimista nyilatkozatot tett, szerinte az istálló jövőre legfeljebb egy-két szerencsés győzelmet szerezhet, a Mercedes befogásáról pedig kár ábrándozni.

A Formula-1 történetének legeredményesebb tervezője, Adrian Newey négy világbajnoki címet nyerő autót alkotott a Red Bullnak, jövőre azonban, habár továbbra is szemmel tartja az F1-es csapatot, a háttérbe húzódik, és egyéb projekteken, például vitorlástervezésen éli ki kreativitását. Az idei autón még teljes kapacitással dolgozott, ám annak ellenére, hogy a modell még egyetlen kört sem teljesített versenypályán, lelombozó nyilatkozatot tett azok számára, akik a Red Bull feltámadásában reménykednek.



„Azt hiszem, realistának kell lennünk az idei elvárásokat illetően. A Mercedes erőforrása nagyon erős, úgy becsüljük, hogy körülbelül 60 lóerő pluszban lehettek az előző szezon végén” – idézi az 56 éves szakembert a grandprixtimes.com című szakoldal. „A Renault keményen dolgozik, hogy megszüntesse ezt a lemaradást, de idő kell hozzá. Az erőforrásoknál ez mindig hosszan elhúzódik. Egy kihívás áll előttük, és egészen biztos vagyok benne, hogy sikerrel teljesítik.”

Daniel Ricciardo révén a csapat tavaly három győzelmet szerzett, melyekben jelentős szerepet játszott a szerencse is. Newey úgy véli, idén is hasonló célt kell kitűzniük. „Ez az év arról fog szólni, hogy folytassuk haladásunk előre, és csökkentsük a lemaradást, amelytől tavaly szenvedtünk. Ha összejönne az alkalmi győzelem, mint tavaly, az fantasztikus lenne. De erre nem számíthatunk. Azt hiszem, ez tényleg olyan szezon lesz, amely arról fog szólni, hogy a lehető legtöbbet préseljük ki magunkból, és a jövő tekintetében építsünk erre.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: