DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Mercedes: A szabályok nem változtak, de még jobbak leszünk!

A Mercedes Silverstone-ban már pályára vitte legújabb autóját, a W06-ost, Paddy Lowe pedig a szabályok stabilitása ellenére is azt mondja, sok területen változtattak a tavalyi géphez képest.

Semmi sem természetesebb a címvédésnél a Mercedes számára, és Hamilton is azt mondta, hogy már előre sajnálja az ellenfeleket - Paddy Lowe a formula1.com-nak adott nyilatkozatában pedig kifejtette, hogy sok változást hajtottak végre a tavalyi autóhoz képest.

Az új W06-os Silverstone-ban már pályára gördült a pénteki nap során, de a nyilvánosságnak csak vasárnap, a jerezi teszt első napján mutatják be a konstrukciót. „Sok újítás található az autón” – mondta a csapat technikai igazgatója.



„Számtalan területen sikerült növelni a teljesítményünket. Összességében a W06-os a tavalyi autó evolúciójának tekinthető, mert a szabályok nem változtak nagymértékben, de itt-ott sikerült radikális változásokat elérnünk. Eltekintve az orrkúptól – amely a fő téma volt nálunk a téli aero-programunkban – az emberek nem látnak ebből semmit, de a felszín alatt rengeteg módosítás rejlik.”

Lowe hozzátette, hogy a fejlődés érdekében kénytelenek folyamatosan fejleszteni. „A riválisok ugyanezt teszik, így nekünk is előre kellett lépnünk. Elég csak a régebbi autóinkra tekintenünk, hogy lássuk, milyen gyorsan változnak a dolgok a Forma-1-ben. Ez az innováció és a fejlesztés természete. Minden területen előrébb kell lépnünk – és néha még magunkat is meglepjük.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: