DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Már tavaly decemberben kész volt az új Ferrari

Maurizio Arrivabene csapatfőnök legalábbis ezt állította a Ferrari SF15-T leleplezésén. Ezért sem meri megígérni, hogy a világbajnoki címért fognak harcolni az általa „szexinek” titulált F1-es modellel, de a korábban célul kitűzött két győzelemből továbbra sem enged.

Az SF15-T leleplezéséről szóló cikkünk itt olvasható.

„Enzo Ferrari sok-sok évvel ezelőtt azt mondta, hogy a legjobb autó az az autó, amelyik nyer. Tavaly egy csúnya autónk volt, ami mindennek a tetejébe még csak futamot se nyert. Az idei versenygépünk esztétikailag a kedvemre van, a teljesítményéről egyelőre nem tudok nyilatkozni, de az biztos, hogy nagyon szexi” – fogalmaz a Ferrari hivatalos oldalán közzétett interjúban Arrivabene, mielőtt hozzáteszi:

„A fő feladatunk most az, hogy növeljük a csapatszellemet és a szenvedélyt, amit az utóbbi időben kicsit elvesztettünk valahol útközben, és keményen dolgozzunk együtt azért az egy nagy közös célunkért, hogy annyi versenyt nyerjünk, amennyit csak lehetséges.”

Hogy továbbra is beérné-e a korábban általa megfogalmazott céllal, az idei két futamgyőzelemmel? „Egyszerűen arról van szó, hogy realista vagyok. Senkinek sincs varázspálcája, hogy megváltoztasson olyan dolgokat, amiket készen kap. Valójában már az autónk is kész volt tavaly decemberben, persze néhány változtatást azóta még eszközöltünk rajta, de az alap már megvolt. Ezért nem tudom senkinek megígérni, hogy meg fogjuk nyerni a világbajnokságot, de eltökélt célunk, hogy legalább két versenyt nyerjünk idén.” 

Rendhagyó módon két világbajnok versenyzőjéről, Sebastian Vettelről és Kimi Raikkönenről azonban nem volt hajlandó külön nyilatkozni, mondván, ők is csak ugyanolyan egyszerű csapattagok, mint bárki más. „Egymás csapattársaiként kell együtt dolgozniuk, és a csapattal is együtt kell dolgozniuk, ezért nem is szeretném kiragadni őket, és csak róluk kettőjükről beszélni, mivel az egész csapatnak együtt kell harcolnia ugyanazért a célért. És ez nemcsak rájuk vonatkozik, de mindenki másra is a csapaton belül” – hangzott Arrivabene válasza. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: