DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Az új Ferrari sokkal szebb lett az elődjénél

Pénteken pontosan 12 órakor a Ferrari online bemutatatta az SF15-T kódjelű versenygépet, melyet két F1-es bajnok, Kimi Raikkönen és Sebastian Vettel próbál idén a csúcsra vinni.

Magyar idő szerint péntek délben hullt le a virtuális lepel a Ferrari 2015-ös versenygépéről, az SF15-T kódjelű versenygépről. A teljesítményről még semmi sem tudni, az viszont biztos, hogy az autó küllemében össze sem hasonlítható a tavalyival.

ferrari_2015_smile



Persze nem ez a legfontosabb szempont, hanem az eredményesség, ám a Ferrari tavaly ezzel sem állt különösebben jól, hiszen a konstruktőri bajnokságban csak a negyedik helyen zárt, s több mint két évtized után először futamgyőzelem nélkül zárta a szezont.

A csapat teljes átalakuláson ment keresztül, 2013 vége óta mindkét pilóta, a csapatfőnök (sőt, két csapatfőnök), a motorfelelős, számos tervező és mérnök, és persze a Presidente, Luca di Montezemolo is távozott. Az immár Sergio Marchionne által elnökölt és Maurizio Arrivabene által vezetett istálló Kimi Raikkönennel és Sebastian Vettellel száll versenybe az idei szezonban.

Kimi Raikkönen, aki a hírek szerint a vártnál tovább maradhat a csapatnál, a bemutató kapcsán úgy nyilatkozott, hogy a csapat maga mögött hagyta a tavalyi nehézségeket, és kész az előrelépésre, míg az olaszul tanuló Sebastian Vettel többek közt új csapattársról is beszélt. Ha valamelyikük esetleg nem tud majd részt venni egy futamon valami oknál fogva, akkor Esteban Gutierrez készen áll a beugrásra. Természetesen a csapatvezetők is megszólaltak: Maurizio Arrivabene szerint az új autó "szexi", míg James Allison a legfontosabb újításokat ismertette. A Ferrari hivatalos bemutató videója itt, a csapattagok videónyilatkozatai pedig itt érhetőek el.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: