DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Magnussen nélkül Alonsóek sem lesznek gyorsak

A tesztpilótává visszaléptetett versenyző arról beszélt, milyen feladatok várnak rá új szerepkörében a McLaren-Hondánál. Emellett azon is dolgozik, hogy visszatérhessen az F1 mezőnyébe.

A dán versenyző tavaly teljesítette újonc szezonját az akkor még Mercedes motorokkal felszerelkezett istálló színeiben. Fernando Alonso érkezésével viszont kénytelen volt háttérbe húzódni, idén ő tölti be a harmadik versenyző posztját, tehát neki kell beugrania, ha valamelyik állandó versenyző nem képes egy nagydíjon rajthoz állni.

„Habár természetesen csalódott voltam, hogy nem engem választottak ki a McLaren-Honda 2015-ös versenyülésére, ezt sikerült magam mögött hagynom, és most már teljesen az előttem álló évre koncentrálunk” – kezdte Magnussen az istálló sajtóközleményében.



A McLaren nagy hangsúlyt helyezett a Hondával való együttműködés nagy múltjára, amely az MP4-30 bemutatkozó videójában is szerepet kapott. Az ifjú dán is rámutatott a közös sikerekre. „A McLaren-Honda rengeteg nagyszerű emléket ébreszt fel a rajongókban szerte a világban, igazán büszke vagyok rá, hogy ennek a csapatnak lehetek tagja az újrakezdésnél.”

„Az új szerepem teszt- és tartalékversenyzőként rendkívül fontos, elszánt vagyok, hogy megmutassam képességeim, és hogy mit tudok nem csak a versenypályán, de a színfalak mögött, a szimulátorban is, az adatok elemzését és értékes visszajelzések adását illetően. A középpontban harcunk áll, hogy visszatérjünk a rajtrács élére. Rajtam is fog múlni, hogy keményen dolgozzak az MP4-30 fejlesztésén, és segíthessem Fernando és Jenson teljesítményét” – mutatott rá feladatának fontos szerepére.

Kitért céljára is, hogy a jövőben ismét aktív tagja legyen a mezőnynek. „A szándékom természetesen az, hogy a lehető leghamarabb visszatérjek egy Formula-1-es ülésbe, ezért 100 %-ot fogok beleadni a pályán és azon kívül is, a tavalyi tapasztalatra építkezve. Hogy megmutathassam, amit tudok magamról, hogy mire vagyok képes, egyúttal pedig megjutalmazzam a McLaren-Hondát a hitükért, hogy a fedélzeten maradhattam.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: