DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

A RB még mindig nem teljesített töréstesztet

A szimpatizánsok aggódhatnak, az F1-es autó továbbra sincs kész, vasárnap viszont pályára kell gurulnia Jerezben. A Red Bull ma próbálkozik meg a teszttel, ha sikerül, még két napjuk marad.

A Red Bull második lett a 2014-es konstruktőri pontversenyben, tehát jó alapokkal indul a következő szezon tekintetében, amelyet egyébként is csak enyhébb szabályváltoztatások jellemeznek. Ennek ellenére Christian Horner csapatfőnök két napja elárulta, az új RB11 továbbra sem készült el.

Az olasz Omnicorse beszámolójából kiderül, az utolsó simításokat azóta sem fejezték be, az autó ugyanis továbbra sem teljesítette az FIA kötelező töréstesztjét. A múltban az első nagydíjig kellett megfelelni ennek az előírásnak, jelenleg azonban a próba a tesztidőszak megkezdéséhez is szükséges.



A lap kiemelte, nincs probléma a Red Bull karosszériájával, egyszerűen igyekeznek a rendelkezésükre álló időt maximálisan kihasználni. A csapat a mai nap folyamán próbálkozik meg törésteszttel, aztán Jerez felé veszi az irányt, két napot hagyva arra, hogy odaérjen a gyakorlás kezdetére. A teszt nyitónapja vasárnap, az autó aznap reggel mutatkozik be a közönség előtt.

„Jelenleg teljes gőzzel folyik az autóépítés, a tíz évünk alatt talán sohasem volt még ilyen kevés időnk az elemek legyártására és összerakására. Elképesztő, hogy már eddig is mi minden történt a gyárban, ám még mindig sok a tennivalónk vasárnapig” – mondta Christian Horner csapatfőnök a csúszásról korábbi nyilatkozatában.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: