DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Vettel fejében megfordult a visszavonulás

Korábbi csapatfőnöke, Christian Horner árulta el az eddig még nem ismert részletet: a négyszeres bajnok a Ferrarival való megegyezés előtt játszott el a gondolattal, hogy kiszállhat az F1-ből.

Mint ismert, Sebastian Vettel négyéves dominanciája után karrierje legnehezebb szezonját teljesítette a Red Bullnál, az autó vezethetőségével adódó problémái azzal jártak, hogy egyetlen futamgyőzelmet sem tudott szerezni. A tényt az súlyosbította, hogy első alkalommal legyőzte őt egy csapattárs, méghozzá az istállónál új Daniel Ricciardo. Emellett azt is tudjuk, hogy a német pilóta nem elégedett a Formula-1 jelenleg irányával – a Red Bull csapatfőnöke szerint annyira, hogy a visszavonulást is fontolóra vette.

„Meg tudtad mondani, hogy Vettel nem boldog. Az volt az érzés: ’élvezem én ezt annyira, mint hittem?’ Mintha valaki elvette volna tőle a játékát. A kiábrándultság időszakán ment keresztül amiatt, amilyen irányba a Formula-1 tart” – mondta Christian Horner a tegnapi sajtóprogramon, amelyen bemutatkozott a csapat két idei versenyzője, Ricciardo és Danyiil Kvjat.



„Volt egy olyan szakasza az évnek, amikor azon gondolkodott, abbahagyja-e vagy nem, élvezi-e ugyanannyira vagy nem, folytatni akarja-e vagy nem” – magyarázta a csapatfőnök. Vettel válaszát mindannyian ismerjük, az új szezont vörösben kezdi meg. „Sebastian úgy érezte, az időzítés megfelelő volt. Ösztönzésre volt szüksége, amelyet az új kihívás jelent.”

Nem mindenki hisz abban, hogy a német pilóta a legbölcsebb döntést hozta meg. Niki Lauda felhívta a figyelmet, a Mercedes sem egyik napról a másikra szedte össze fölényét, ezt vonta párhuzamba a Ferrarival. „Még a Ferrarinak is négy évig fog tartani. Egy idő után Sebastian érezni kezdi a nyomást, a politikát, a médiát, amely a Ferrarinál kétszer olyan rossz, mint a Red Bullnál” – mondta az Auto Motor und Sportnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: