DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Készen áll visszatérni az élmezőnybe a Lotus

A csapat ma váratlanul közölte első képeit új F1-es autójáról, az E23-ról. Vezérigazgatójuk arról beszélt, hogy az új Mercedes motoroknak köszönhetően visszatérhetnek az őket megillető helyre.

A Lotus előzetes bejelentés nélkül mutatta be új autóját, az E23 Hybridet, amelyet az előzőektől eltérően már a Mercedes erőforrása hajt majd. Látványos különbség az elődhöz képest a hagyományos kialakítású orrkúp, és érdekesnek tűnik a hármas légbeömlőnyílás is. Előzetes híresztelésekkel ellentétben a festés nem változott, habár a fekete kétségkívül dominánsabb, és a Lotus feliratok sem tűntek el, pedig névváltás lehetőségét is pedzegették.

„Az E23 egy új korszakot jelent a Lotus F1-es csapata számára, nem csupán a Mercedes-Benz erőforrásaira váltás miatt, de azért is, mert a kulisszák mögött egy zsúfolt tél eredménye” – nyilatkozta a csapat vezérigazgatója, Matthew Carter. „A tervezési, aero- és szimulációs részlegen történt fejlődés mind hozzájárultak az autó fejlesztéséhez, amely egy hatalmas előrelépés.”



„Csapatként magabiztosak vagyunk, hogy az új autó, a csapat új szerzeményeivel kiegészülve hatalmas ugrást tesz lehetővé, tele vagyunk optimizmussal a szezon előtt. Itt az idő, hogy magunk mögött hagyjuk az előző idény csalódását, és hasznot húzzunk 12 hónap kemény munkájából. Készen állunk visszatérni a minket megillető helyre a sport csúcsán” –tűzött ki ambiciózus célokat a vezérigazgató.

A valódi autóról a vasárnap kezdődő jerezi teszten hull le a lepel. A csapat még nem jelentette be, Romain Grosjean és Pastor Maldonado a négy nap melyikén vezethet. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: