DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton: Nem érdekel, ki mit vár el tőlem

A vállára nehezedő nyomásról és saját célkitűzéseiről, új szerződéséről és a Mercedes friss autójáról beszélt a címvédő F1-es bajnok legfrissebb nyilatkozatában.

Lewis Hamilton több mint a versenyek felét megnyerve lett 2014 bajnoka: tavaly mutatott formája alapján kevesen kételkednek benne, hogy idén ugyanúgy harcban lesz a végső győzelemért. Bernie Ecclestone is úgy nyilatkozott, jövőre ismét a brit lesz világbajnok. Hamilton igyekszik nem foglalkozni a vállára helyezett teherrel.

„Nem foglalkozom senki elvárásaival. Személy szerint, természetesen, és sportolóként is mindig a legjobb akarok lenni. Ezért bármi kevesebb annál, amit tavaly elértem, ezúttal nem lesz elég” – beszélt a Sky Sports csatornának. „De képes lehetek jobb lenni. 20 verseny lesz idén, tavaly nyolcat nem nyertem meg. Mindig javíthatsz.”



„Azt tervezem, hogy úgy vezetek, mint tavaly, de remélhetőleg a tudással és tapasztalattal, amit gyűjtöttem, és azzal a gyarapodással, amelyet a 30 éves kor elérése jelent. Attól függetlenül, hogy egy inchcsel, lábbal, méterrel vagy mérfölddel, azon akarok lenni, hogy előrébb jussak.”

„Az utolsó verseny után a gyárban töltöttem néhány napot, de nem ültem le a csapattal. Amint korábban is mondtam, nem sietünk. A csapat tudomásomra hozta, hogy velem akarják folytatni, és vice versa, ezért nem stresszelek” – tért ki a világbajnok szerződéshosszabbítására. A 2015 utáni időszakra továbbra sincs kontraktusa. A riporter igyekezett a Mercedes új autójáról is információt kicsikarni, amely február 1-jén mutatkozik be, de Hamilton kitért a válaszadás elől. „Teljesen kikapcsoltam a télen.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: