DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Caterham 75000 fontos profittal zárta Abu Dhabit

Az évad utolsó F1-es versenyét a Caterham a közösségi finanszírozásból tudta csak fedezni, de nem költöttek el minden pennyt az összegyűlt 2,4 millió fontos összegből.

Christian Sylt az Independent hasábjain megjelent cikkében informálta olvasóit arról, hogy a Caterham csapatának 75000 fontot sikerült megspórolnia abból a 2.4 millióból, ami az Abu Nagydíj előtt gyűlt össze a leafieldiek számláján.

Azonban ez még mindig semmi ahhoz képest, hogy a csődeljárás összesen 16.4 millió fontos adósságot állapított meg – így még mindig kérdés, a zöldek vajon felállhatnak-e az Ausztrál Nagydíj rajtrácsára 2015-ben.



A mai napon zajlik az a tárgyalás, amely a hitelezők bevonásával dönt majd a csapat jövőjéről – ebbe a csoportba nem tartoznak azok a rajongók, akik hozzásegítették az – időleges – túléléshez a Caterhamet, és akik a pénzadományainak köszönhetően nevüket olvashatták az autók karosszériáin.

A csapat által kiadott dokumentumokból kiderült, hogy a Caterham összesen még 177600 fonttal tartozik korábbi dolgozóinak, valamint annak Finbarr O’Connellnek, aki csapat ügyeit intézte a Smith & Williamson-on keresztül a csődeljárás során.

A másik, októberben kapuit bezáró gárda, a Marussia múlt kedden kezdte el kiárusítani vagyontárgyait, hogy ki tudja fizetni számláit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: