DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Valóban együttműködik a Renault és Ilmor

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner árulta el, hogy sokat profitálnak a motorfejlesztő cég munkájából, amely a 90-es években a McLaren-Mercedes partnereként szerzett hírnevet.

November elején látott napvilágot először a hír, hogy az Ilmor cég és Mario Illien a Renault-val kötött szövetséget, hogy segítsék felzárkózásukat a mérsékelt eredményekkel záruló 2014-es évad után. Mario Illien megjelent a Red Bull garázsában Abu Dhabiban, a partnerségről azóta viszont nem sok szó esett – most Christian Horner szólalt fel, a közös munka eredményességét dicsérte.



„Nagyszerű, hogy a Renault ezúttal az Ilmorral dolgozik együtt. A cég hasonló problémákkal találkozott az Indycarban” – mondta a Renault gyári csapataként működő Red Bull vezetője az Auto Hebdo lapnak. Illien az előző években a tengerentúli szériában dolgozott Chevrolet-motorokon, melyek az elmúlt két szezon bajnokságát megnyerték. „Mario sok tapasztalattal érkezik, és képes új perspektívából látni a problémákat.”

Horner kitért arra is, milyen szerepet vállal a Nagy-Britanniában székelő Red Bull a motorfejlesztésből: „Modellezésről, szimulációról, a légáramlás optimalizálásáról beszélek. Olyan területek, ahol tapasztaltunk van, így segíteni tudunk.”

Nem mindenki beszél ennyire dicsérő hangnemben a Renault munkájáról. A Lotus Mercedes erőforrásokra vált, egy mérnökük pedig arról beszélt, az új motor „85 lóerővel többet ad, és 18 kilogrammal könnyebb.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: