DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Dennis: Nincs kilépési záradék Alonso szerződésében

Bár alig száradt meg a tinta Fernando Alonso új, három évre szóló mclarenes szerződésén, a sajtóban máris azt találgatják, a spanyol mikor hagyhatja el ismét régi-új csapatát. Többen egy állítólagos kilépési záradékról is tudni vélnek, de a McLaren Csoport elnöke, Ron Dennis szerint erről szó sincs.

Az elmúlt napokban, hetekben több külföldi sajtóorgánum is arról számolt be, a McLaren jövő évi pilótafelállásra vonatkozó bejelentése azért is húzódhatott el ilyen sokáig, mert Fernando Alonso bizonyos részletekben nehezen állapodott meg csapatával. Ezek a részletek pedig állítólag arra a forgatókönyvre íródtak, hogy ha a spanyol 2015 végén bármilyen okból el akarná hagyni a wokingi gárdát, akkor arra szerződésének egy külön záradéka lehetőséget biztosítson számára.

Dennis szerint azonban egy teljesen egyértelmű hároméves szerződést írtak alá a kétszeres világbajnokkal. „Nincs semmiféle kilépési záradék, vagy bármi azok közül a kitalációk közül, amiket a média publikált az elmúlt napokban” – nyilatkozta a McLaren Csoport első embere a spanyol El Mundo Deportivo hasábjain.

 



Mindeközben maga az érintett is úgy nyilatkozott, nem úgy tekint pályafutása második mclarenes korszakára, mint egy egyéves projektre, mondván: „Az első szezon a tanulásról fog szólni számunkra, mivel az elmúlt két-három évben nem éppen egy szupergyors McLarent láthattunk a pályán. Remélhetőleg jól sikerül a téli felkészülésünk, és utána én már azzal is boldog leszek, ha el tudunk kezdeni versenyképesen szerepelni, megérteni dolgokat, pódiumra állni, majd később futamokat nyerni” – idézi a spanyolt az EFE hírügynökség. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: