DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Williams: Mi nem trükköztünk a szárnnyal

Az F1-es Abu Dhabi Nagydíjon a Red Bull, amelyet kizártak az időmérőről, megvádolta a mezőny többi csapatát: ők is szabálytalan szárnyakat használnak. A Williams élesen tiltakozik ez ellen.

Az energiaitalos brigád két versenyzőjének, Sebastian Vettelnek és Daniel Ricciardónak a bokszutcából kellett indulnia amiatt, mert a technikai ellenőrök túlságosan hajlékonynak találták az autók szárnyait. A sértett Red Bull válaszként közleményt adott ki, melyben felhozták, hogy csak őket rendelték ki vizsgálatra, holott az összes csapat hasonló megoldást használ. Egyik nyilatkozatában Christian Horner külön kiemelte a Williams nevét.



„Azt hiszem, az FIA meglehetősen sok szárnylapocskát tesztelt, közöttük minden bizonnyal a miénket is, és szabályosnak ítélték” – idézi az Autosport oldal Rob Smedleyt, aki a Williams teljesítményért felelős igazgatója. „Párbeszédet folytattunk az FIA-val a hétvége során, és elégedettek voltak azzal, amit csináltunk, hogy nem sértettük meg az előírásokat. Hogy más csapatok mit csinálnak, ahhoz nem tudok hozzászólni, de biztos, hogy nekünk szabályos autónk volt.”

„Hornernek igaza van abban, hogy a csapatok a határokat feszegetik, minden csak azon múlik, hogy meddig mennek el, nem igaz? Számos technikai szabály van, egy pedig nagyon világosan kimondja, hogy nem használhatunk mozgó alkatrészeket az autón. Ez a 3.15. cikkely.”

A Williams idén a Red Bull komoly ellenfelévé vált: a bajnokság harmadik helyén végeztek, mindössze 85 ponttal az energiaitalos brigád előtt, az utolsó néhány versenyen pedig határozottan a címvédő alakulat fölé nőttek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: