DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Vettel elárulta, miért nem vezetett a teszten

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel egy interjúban elmondta, hogy ki akadályozta meg abban, hogy beüljön a Ferrariba az F1 idei utolsó tesztjén Abu Dhabiban.

Néhány nappal ezelőtt derült ki, hogy a korábbi feltételezésekkel ellentétben Sebastian Vettel mégsem ülhet autóba az Abu Dhabiban rendezett teszten. A négyszeres világbajnok ettől függetlenül civilben ott volt a Ferrari garázsában, ami a Red Bull vezetői szerint jogilag ugyan egyáltalán nincs rendben, de a csapat ilyen apróságokkal természetesen nem foglalkozik.

pf_Vettel_ferrari2



Vettel most az olasz Tuttosportnak nyilatkozva azt is elárulta, hogy ki akadályozta meg azt, hogy kipróbálja az F14T-t: „Két héttel ezelőtt minden rendben volt, ám aztán Adrian Newey nemet mondott” – nyilatkozta Vettel, s ezt Helmut Marko is megerősítette: „Amikor Vettel megkérdezte, hogy tesztelhet-e a Ferrarival, azt feleltem, hogy rendben, csak meg kell kérdeznem a mérnököket. Ők pedig mindannyian tiltakoztak.”

Vettel így csak a téli tesztszezon kezdetén ülhet be a Ferrariba bő két hónap múlva. A négyszeres bajnok addig sem tétlenkedik, többek közt olasz nyelvleckéket is vesz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: