DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Megtévesztő kép Schumacherről

Michael Schumacherrel próbálja növelni eladását a német bulvársajtó: félrevezető kép került címlapra, amely azt sugallja, mintha az első fotó lenne a hétszeres F1-bajnok balesete óta.

A Die Aktuelle nevű magazin hozott le címlapján egy képet a napszemüveget viselő, kabátba öltözött, kifejezéstelen arccal ülő Schumacherről, aki mellé felesége, Corinna mosolygó fotóját vágták. Alatta felirat: „Micsoda szerencse! Michael Schumacher a napon ül!” A lap cikkében azt állítja, Schumacher kerekesszékben ül, felesége pedig a kellemesebb őszi napokon a teraszra tolja.

A leírás azt sugallja, hogy a fotó valóban a szabad levegőn ülő Schumachert ábrázolja, ebben az esetben ez lenne az első kép a hétszeres világbajnokról, amely decemberi balesete óta készült. A német Focus újság azonban megállapította, a kép jóval Schumacher síbalesete előttről származik, a Die Aktuelle címlapja pedig megtévesztő.



Legutóbb a balesete miatt lebénult F1-es, Philippe Streiff beszélt a hétszeres világbajnokról: ő állítólag meglátogatta otthonában a bajnokot, aki kerekesszékben ül, problémái vannak a beszéddel és emlékezetével, a körülötte levő emberekkel pedig szemmozgással kommunikál. Tegyük hozzá gyorsan, hogy Streiff látogatását a pilóta menedzsere, Sabine Kehm tagadta. Michael Schumacher 11 hónapja, december végén szenvedte el balesetét.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: