DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

McLaren: Nem a számok döntenek a pilótáinkról

Bár az idei eredmények alapján egyértelműen Jenson Button teljesített jobban a McLarennél, a csapatnál hangsúlyozzák, nem ez alapján fogják eldönteni, hogy melyik versenyzőjüket tartják meg a következő F1-es szezonra.

Button a pontok terén 126-55-re győzte le csapattársát, Kevin Magnussent, ami annál is nagyobb arány, amivel tavaly Sergio Perezt múlta felül. A mexikóinak akkor az nem volt elég a maradáshoz, most viszont lehet, hogy Magnussennek mégis bizalmat szavaz a csapat, dacára annak, hogy a futamok és az időmérők tekintetében is többször maradt alul Buttonnal szemben.

„Ha csak a statisztikákon múlna, könnyű lenne a helyzet. Elővenném a számológépem és meghoznám a döntést” - mondta erről a McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier. „Ám ez nem így működik. Többet nem mondok erről, hiszen eddig is már éppen eleget mondtunk.”

Dppi_00114018_604_1



A csapatvezető ezen nyilatkozata nem javítja Button maradási esélyeit, mint ahogy az sem, hogy az Autosport értesülései szerint a McLaren vezérigazgatója, Ron Dennis máris hosszabb távban gondolkodva inkább Magnussent tartaná meg. Az istálló személyzetének más tagjai azonban Button mellett voksolnak, mint ahogy a hírek szerint a vélhetően hozzájuk visszatérő Fernando Alonso is a britet látná szívesebben csapattársaként.

Egy valamit azonban kizárhatunk Boullier nyilatkozata alapján, hiszen arról meglehetősen nyíltan beszélt, hogy nem tesztpilótájuk, a GP2 összetettjében második helyet szerző Stoffel Vandoorne kapja meg az ülést.  

„Stoffelnek nagyon érdekes éve volt” - összegzett a francia. „Zsinórban szerzett négy pole-ja is mutatja, hogy mennyit fejlődött az év során. Sajnos még így is csak második lett a bajnokságban, és nehéz lenne a megfelelő időben megfelelő helyet találni számára a Formula-1-ben. Nem hiszem, hogy ez jövőre meg fog történni. Valószínűleg a GP2-ben kell maradnia, hogy megpróbálja megszerezni a bajnoki címet.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: