DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Raikkönen: Kedveltem Mattiaccit

Kimi Raikkönennek hiányozni fog a Ferraritól menesztett Marco Mattiacci, aki szerinte a körülmények függvényében jó munkát végzett az F1-ben. Az új csapatfőnök kiválasztásáról is véleményt alkotott.

Marco Mattiacci áprilisban érkezett a Ferrari csapatvezetői posztjára, számára a Formula-1 ismeretlen terep volt, korábban a sportkocsigyártó észak-amerikai piacáért felelt. Egyes hírek szerint jobban megtalálta a közös hangot Kimi Raikkönennel, mint Fernando Alonsóval, erre utalnak a finn világbajnok szavai is.



„Természetesen azt gondolom, hogy jó munkát végzett. Kedveltem őt. Nem igazán ismertem korábban, még sosem találkoztunk előtte. Azt hiszem, ha kívülről egy olyan Formula-1-es pozícióba érkezünk, mint ő, az egyáltalán nem könnyű. Ő pedig jó munkát végzett” – nyilatkozta az Autosport szaklap megkeresésére Raikkönen.

A vezetőség azonban kevésbé volt elégedett Mattiaccival, akit menesztettek pozíciójából. A helyét Maurizio Arrivabene foglalja el, aki szponzori képviselőként ismeri jól a csapatot. „Nyilvánvaló, hogy változás történt. Ismerem Mauriziót a múltból, ő egy nagyon rendes fickó. Azt hiszem, ő egy megfelelő ember a pozíciójára. Sok kemény munka vár még, nem csak rá, hanem mindenkire a csapaton belül. Hosszú ideje ismeri a Ferrarit és az üzletet is, azt hiszem, képes helyükre tenni a dolgokat, és oda juttatni a csapatot, ahol lennie kell” – mondott róla véleményt Raikkönen.

A Ferrari elnökétől, Sergio Marchionnétől származó levélből az is kiderült, miért kellett Mattiaccinak távoznia – nem az elvégzett munkája volt az, amit felettese kifogásolt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: