DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamiltont 2020-ig magához láncolná a Mercedes

Brit sajtóértesülések szerint a Mercedes hosszú évekig szeretné magánál tartani az immár kétszeres F1-es bajnok Lewis Hamiltont – a pilóta viszont egyelőre csak 2016-ról beszélt.

Miután a világbajnoki cím eldőlt, a brit sajtót immár az foglalkoztatja, hogy milyen szerződést írhat alá Lewis Hamilton a Mercedesszel, és mikor kerül majd sor erre. Az immáron kétszeres bajnoknak a jövő évre még érvényes kontraktusa van a csapattal, azaz a tárgyalás 2016-ról és az azt követő időszakról folyik.

hamilton rosberg wolff



Mivel Hamilton nemrég vált meg menedzsmentjétől, a tárgyalási szakasz valamivel hosszabbra nyúlhat a kelleténél, bár a brit úgy nyilatkozott, hogy a 2016-os hosszabbítás csak formaság. A motorsport.com beszámolója szerint azonban a Mercedes ennél többet akar, s akár 2020-ig is magához láncolná a versenyzőt évi 30 millió dolláros fizetéssel.

„Még nem döntöttem a folytatásról” – nyilatkozta Hamilton. „A jelenlegi szerződésem nagyszerű, nem hiszem, hogy sok minden változna” – tette hozzá a brit, aki tegnap azt is elárulta, hogy nagyrészt csak dinnyelevet ivott bajnoki címe ünneplésekor. A mellette ülő Toto Wolff arcát elnézve az osztrák csapatvezető nem éppen így tett, s ezt szavaival is megerősítette, amikor az új szerződés tárgyalásáról kérdezték:

tw_faradtarc

„Egyértelmű, hogy jelenleg nem ez a legjobb dolog, amit tehetek” – mondta Wolff tréfálkozva erre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: