DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Tesztfelállás: 1 bajnok és 9 újonc a pályán

A szezon még alig ért véget, a mezőny máris készülődik 2015-re, hiszen kedden Abu Dhabiban megkezdődik a kétnapos teszt. Lesz egy halom újonc a pályán, sőt valaki már „át is igazolt” jövő évi csapatához.

Tíz istálló fog pályára lépni kedden és szerdán, mivel a Caterham is megerősítette, hogy a futam teljesítése mellett a teszten is részt vesznek, ezzel jelezve, hogy komolyak a szándékaik a jövő évi maradásra.

Ezt a tíz autót összesen 16 versenyző fogja vezetni a két nap során, akik közül 9 sohasem rajtolt még F1-es futamon. Az idei pilóták nagyobb része nem ül autóba, így a friss világbajnok, Lewis Hamilton sem vesződik már a teszteléssel, a feladatokat Nico Rosbergre és Pascal Wehrleinre hagyva.

Egyetlen világbajnok lesz csak ott a teszten Kimi Raikkönen személyében, hiszen a másik három vagy nem ülhet még át új csapata autójába (Vettel, Alonso), vagy még nem biztos a jövőjében (Button).

Sokan jó alkalmat látnak ebben a tesztben arra, hogy tapasztalatszerzési lehetőséget adjanak saját nevelésű pilótáiknak, így ott lesz a Ferrariban Raffaele Marciello, a Red Bullban Carlos Sainz, a Toro Rossóban Max Verstappen, a McLarenben pedig Stoffel Vandoorne, aki első igazi tesztjének veti majd alá a Honda motorral szerelt átmeneti modellt.

Dppi_00114021_466



A Sauber mindkét nap jövő évi versenyzőjét, a Caterhammel már minden kapcsolatát megszakító Marcus Ericssont ülteti autóba, ám a csapat másik 2015-ös pilótája, Felipe Nasr még a Williamsnél lesz akcióban.

A Lotus még nem erősítette meg a felállását, azt viszont tudni lehet, hogy Esteban Oconnak ismét lehetőséget adnak, Charles Pic pedig részben azzal az indokkal hagyta ki a Formula-E múlt hétvégi futamát, hogy a tesztre készüljön, így bizonyára ő is lehetőséget kap.

 

Az Abu Dhabi teszt felállása:

 

  KEDD SZERDA
Mercedes Nico Rosberg Pascal Wehrlein
Red Bull Carlos Sainz Jr. Daniel Ricciardo
Williams Valtteri Bottas Felipe Nasr
Ferrari Kimi Raikkönen Raffaele Marciello
McLaren Stoffel Vandoorne Stoffel Vandoorne
Force India Jolyon Palmer Spike Goddard
Toro Rosso Max Verstappen Max Verstappen
Lotus Esteban Ocon és Charles Pic
Sauber Marcus Ericsson Marcus Ericsson
Caterham Will Stevens Will Stevens

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: