DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Kedden mindenki meglátja a McLaren-Hondát

Az F1 szezont követő tesztjén a riválisok először pillanthatják meg működés közben a McLaren-Hondát – persze ez még csak egy az idei szabályoknak megfelelő „átmeneti” autó lesz.

A holnapi napon élesben is kipróbálják a Honda-motort a McLarenben, hiszen a wokingiak ma megerősítették, hogy a kétnapos szezon utáni teszten az új erőforrással ellátott „átmeneti” autójukat viszik majd pályára Abu Dhabiban.

A McLaren egy a szabályok által megengedett „filmezési napon”, Silverstone-ban próbálta ki először az új autót, melyet most a nagyközönség is megpillanthat. Természetesen ezen az eseményen a teszt volt a lényeg, de – talán az illendőség kedvéért – azért filmet is készítettek.

Az autót mindkét nap Stoffel Vandoorne vezeti majd, ám Eric Boullier szerint ennek semmilyen jelentősége nincs: „Leellenőrizzük az összes rendszert az autón. Úgy gondolom, hogy amikor először próbálunk ki egy motort, az egy roppant unalmas dolog, erről kezeskedhetem. Nem tudom, hány kört teszünk majd meg, persze szeretnénk a lehető legtöbbet, de nem vagyok benne biztos, hogy ez különösebben sok lenne.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: