DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Jövőre nem lesz 1-es rajtszám az F1-ben

Ha a Mercedes is beleegyezik, két évtized után először ismét nem lesz 1-es rajtszámú versenyző a Formula-1 mezőnyében – persze egészen más okból, mint a korábbi esetekben.

Lewis Hamilton már tegnap közölte, hogy amennyiben csapata lehetővé teszi, szeretne lemondani a világbajnoknak járó 1-es rajtszámról, és továbbra is a 44-essel akar versenyezni, melyet gokartos kora óta előszeretettel használ, s az idei rajtszámszabályok végre lehetővé tették, hogy a Formula-1-ben is ezzel versenyezzen.

hamilton_44_d



Ha a Mercedes beleegyezik, két évtized után először nem lesz 1-es rajtszámú pilóta a mezőnyben. Ez korábban akkor fordult csak elő, ha az előző évi világbajnok nem indult a következő évben. Utoljára 1994-ben, amikor Alain Prost negyedik címe után visszavonult, ekkor Damon Hill a 0-s, Senna pedig a 2-es rajtszámmal kezdte meg az idényt. Érdekes, hogy egy évvel korábban sem volt 1-es, hiszen Mansell 1992-es győzelmét követően elment az IndyCarba.

Az elmúlt négy évben Sebastian Vettel viselte az 1-es rajtszámot, ő jövőre 5-össel indul majd, hiszen ezt kérte állandó számának. Vettel példaképe Michael Schumacher ezzel a rajtszámmal szerezte meg karrierje első bajnoki címét, akárcsak ő maga 2010-ben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: