DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Alonso visszaszólt Mattiaccinak

A spanyol úgy érezte, Vettel érkezése kapcsán a Ferrari csapatfőnöke motivációját kritizálta, ezért felhívta a figyelmet, öt évig küzdött az olasz F1-es istállóért. Szerinte a négyszeres világbajnokkal csak őt igyekeztek pótolni.

A Ferrari Abu Dhabiban jelentette be hivatalosan, hogy Fernando Alonso távozik a csapattól, helyét pedig a Red Bullról váltó Sebastian Vettel veszi át. „Olyan versenyzőt kerestünk, aki maximálisan motivált és elkötelezett” – mondta akkor Marco Mattiacci, a Scuderia csapatfőnöke. „Magával fogja hozni a fenomenális tapasztalatát, amit a Red Bullnál gyűjtött, és az elszántságot, amire szükség lesz a bizonyosan előttünk álló nehéz pillanatokban.”

Alonso az időmérő után reagált főnöke kijelentésére: „Hallottam a megjegyzéseket, és nem tartom őket túl jónak. Ha arra próbált célozni, hogy nem vagyok elég motivált, hát túl későn érkezett a Ferrarihoz. Csak néhány hónapja van itt, nem látta az öt évet, amióta itt voltam, és végig küzdöttem minden versenyen.”



„Talán túl fáradt voltam, amikor a monzai versenyig próbált szerződést újítani velem, és csak nyüstölt, beszélt, és még az utolsó pillanatokban is sokat telefonáltunk egymással, és e-maileztünk, amik még mindig megvannak a számítógépemen. De amikor meghoztam a döntésem, azt hiszem, muszáj volt egy másik versenyzőt találnia” – utalt arra, amiről már korábban is többször beszélt: ő mozgatta az átigazolási piac történéseit, és Vettel az ő döntése hatására merült fel megoldásként a Ferrarinál, nem neki kellett a fiatal német miatt távoznia.

Alonso minden bizonnyal a McLaren színeiben folytatja, bejelentés azonban decemberig nem várható. Marco Mattiacci csak áprilisban csatlakozott a csapathoz, de sajtóhírek szerint a Ferrari a közeljövőben lecseréli őt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: