DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A GP2 bajnoka nemet mondott a Caterhamnek

Az idei GP2-győztesért köztudottan nem tolonganak az F1 csapatai, de Jolyon Palmer még így is nemet mondott arra, hogy vezethesse a Caterhamet Abu Dhabiban.

Rubens Barrichellóval, Max Chiltonnal és még másokkal együtt Palmer neve is szerepelt a Caterham lehetséges versenyzőinek listáján az Abu Dhabiban való visszatérés előtt. A brit versenyző azonban nemet mondott a sereghajtó istállónak, ezért kapott lehetőséget Kamui Kobayashi oldalán a bemutatkozó Will Stevens, a WSR futamgyőztese.

„Kapcsolatba léptek velem, de GP2-es versenyem van, ezért különösebben nem érdekelt” – mondta az Autosportnak a már két fordulóval ezelőtt bajnoki címet szerző Palmer. „Azt hiszem, elég csúnya rendetlenség van náluk. Inkább a GP2, ahol még meg kell nyernünk a csapatbajnoki címet.”



Palmer azonban vezetni fog Formula-1-es autót Abu Dhabiban, a verseny utáni teszten a Force India idei autójába ülhet. A csapat műveleti igazgatója, Otmar Szafnauer leszögezte, nem szánnak versenyülést 2015-ben Palmernek. Hivatalosan nem erősítették meg, de minden bizonnyal Sergio Perez marad Nico Hülkenberg oldalán.

Eredményei ellenére továbbra sem tolonganak a csapatok Palmerért, aki kiemelte, célja továbbra is az, hogy a királykategóriában legyen jövőre. A Caterhammel és Marussiával is szóba állna, ha rendeződne anyagi helyzetük. „Túl sok a kérdőjel velük pillanatnyilag, ezért jelenleg kockázatos hozzájuk szegődni. Talán ha nagy támogatók vásárolják meg őket, akiknek vannak forrásaik, hogy előre lendítsék a csapatot, jó lehetőség lenne. De nem tűnik valószínűnek. Ha valami történik, számításba vesszük, de a lehető legversenyképesebb autóban akarok lenni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: