DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Spanyol olajcégen múlhat Sainz sorsa

A spanyol sajtó szerint a Cepsa vállalat még nem döntött, marad-e jövőre a Toro Rosso szponzora: ha igen, Carlos Sainz Jr. kaphatja meg az F1-es középcsapat ülését.

Carlos Sainz Jr.-t nemrég még a McLarennel is szóba hozták versenyzőként vagy legalább tesztpilótaként: ezt a hírt mindkét érintett cáfolta, az El Confidencial lap szerint – amely „különböző források”-ra hivatkozik – a fiatal spanyol egyetlen esélye jelenleg a Toro Rosso ülése Max Verstappen oldalán.

Korábban arról szóltak a hírek, hogy a Cepsa, amely jelenleg a Toro Rosso üzemanyag-szállítója, elhagyja a csapatot és a Formula-1-et, hogy kizárólag a futballra koncentráljon. Az El Confidencial szerint azonban ez még korántsem dőlt el: a szponzor és az istálló Abu Dhabian fog összeülni.



„Vergne jelöltségét akként is lehet értelmezni, hogy nyomást helyeznek a Cepsára, ne szüntesse be a támogatásukat” – áll a beszámolóban. Ebben az esetben a francia Total csatlakozhatna a csapathoz, akkor pedig biztosan Jean-Eric Vergne-re esne a választás Sainz helyett. „Most a Cepsa újrafontolja a folytatást, többek között annak érdekében, hogy biztosítsák a spanyol versenyző jelenlétét. A hétvégén fontos találkozók fognak zajlani Abu Dhabiban, ahol kedvező megállapodásra is sor kerülhet.”

A lap arról is beszámolt, hogy a közelmúltban Sainz a Lotusnál is érdeklődött. A nagydíj utáni teszten egy teljes napig vezetheti a Red Bullt Abu Dhabiban, hivatalosan a WSR-ben szerzett bajnoki címéért.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: