DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Grosjean és Vergne jövője összefügg egymással

Nagy kérdés, hogy hány francia versenyző lesz 2015-ben az F1-ben: ha hinni lehet az alábbi elképzelésnek, Vergne jövője nem teljesen független Grosjeanétól... A Total a Toro Rossóhoz tart?

Már egy ideje titoknak számít a Formula-1-ben, hogy annak ellenére, hogy korábban a McLarennel is kacérkodott, Romain Grosjean a következő szezont is a Lotusnál kezdi meg, amit megerősít, hogy a francia versenyző tegnap a Facebookra és a Twitterre is kiposztolta, hogy a csapatnál marad, bár nem sokkal később törölte az üzenetet. Az ügy részletei nem teljesen egyértelműek, a Lotus részéről így nyilatkozott egy sajtós, hogy kommunikációs zavar történt...

vergne_grosjean_d



A másik francia, Jean-Eric Vergne jövője nem teljesen független Grosjeanétól. Ha a tavaly számos dobogót szerző korábbi GP2-bajnok marad a Lotusnál, akkor nagy kérdés, hogy mi lesz főtámogatójával, a Total olajcéggel, hiszen az enstone-iak jövőre Mercedes-motorra váltanak, akik viszont hozzák magukkal a Petronast.

Erre a helyzetre jelenthet megoldást a Speed Week szerint az, hogy a Total átmegy a Toro Rossóhoz, s a mezőny másik franciáját, Jean-Eric Vergne-t támogatja majd. A faenzaiaktól ugyanis épp most távozik a spanyol olajcég, a Cepsa, akik teljesen kivonulnak a Formula-1-ből, hogy a Real Madrid támogatására koncentráljanak.

A lap egyébként azt is tudni véli, hogy a Cepsa akkor döntött a távozás mellett, amikor a Toro Rosso bejelentette, hogy a példátlanul fiatal és igen rutintalan Max Verstappent szerződtetik a felkészültebb spanyol Carlos Sainz helyett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: