DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Sainz Red Bullt tesztel Abu Dhabiban

Hivatalosan a WSR bajnoki címéért jutalomként kap egy egész napot a verseny utáni F1-es teszten, de a Toro Rosso ülése és a harmadik Red Bull is a háttérben állhat.



Sainzot, aki hosszú ideje a Toro Rosso Max Verstappen melletti második üléséért harcol, a közelmúltban a McLarennel hozták szóba: mivel a McLaren vélhetően új, spanyol szponzort kap a Movistar formájában, a sajtó a 20 éves versenyzőt előbb versenyzői, később tesztpilótai szerepkörbe képzelte. Ezeket a híreket mindkét érintett fél tagadta.

A 3.5-ös Formula Renault kategória bajnoka egy hét múlva a Red Bullnak fog tesztelni – az utánpótlásprogramba tartozik évek óta –, a hivatalos indoklás alapján címszerzéséért cserében. A teszt keddi nyitónapját kapja meg teljes egészében november 25-én, másnap Daniel Ricciardo veszi át az autót. Danyiil Kvjat, a Red Bull jövő évi versenyzője egyáltalán nem ül volán mögé a gyakorláson.Sainz Jr. korábban már tesztelt a Red Bullnak, a 2013-as fiatal versenyzők próbáján.

Egy jó szereplés alighanem sokat nyomhat a latban a Toro Rossónál, amelynek második üléséért a tapasztaltabb Jean-Eric Vergne-nyel harcol. Sainz kipróbálása érdekesen egybevág azokkal a – Red Bull által azóta már cáfolt – hírekkel is, hogy a legnagyobb csapatok, közöttük az energiaitalos istálló harmadik utót indíthatnak, amelyet mindenképpen egy újoncnak kellene adni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: