DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hamilton a Monza Rally Show-n?

Az elmúlt hétvégi spanyol rali-világbajnoki futamon kapott szárnyra a pletyka, miszerint a MotoGP kilencszeres világbajnoka, Valentino Rossi és a Gymkhana-sztár Ken Block mellett az F1 egyéni vb-pontversenyét jelenleg vezető Lewis Hamilton is részt vehet a november 28-30-i Monza Rally Show-n.



Az egyelőre még tényleg csak szóbeszédnek nevezhető hírről a mai napon az olasz Autosprint számolt be honlapján. A három világsztár és a Monza Rally Show között a Monster jelenti a kapcsolódási pontot, ugyanis mindhárom pilótát, valamint a szóban forgó versenyt is az óriás energiaital-gyártó cég támogatja.

Rossi és Block indulása szinte biztosra vehető az eseményen, hiszen az olasz motoros most már évek óta hagyományosan ezzel a buli hangulatú show-versennyel vezeti le a MotoGP-szezon fáradalmait, többször nyert is már itt abszolútban, tavaly pedig második lett a WRC-menő Dani Sordo mögött.

Kedvcsinálóként álljon itt a „Doktor” tavalyi versenyéről készül rövid összefoglaló videó:

Block november végén eleve Olaszországban fog tartózkodni a bolognai motorshow végett, úgyhogy az ő részvétele is szinte biztos az idei Monza Rally Show-n. Block Gymkhanás és ralikrosszos szerepvállalása mellett amúgy is több WRC-futamon is elindult már, köztük a legutóbbi Spanyol Ralin, és Rossihoz hasonlóan otthonosan mozog a ralipályákon, csakúgy, mint a Ford Fiesta WRC volánjánál.

Mindez a Mercedes F1-es világbajnokáról, Lewis Hamiltonról nem mondható el, hiszen neki ez lenne élete legelső versenye a raliban. Valljuk meg, Robert Kubica sajnálatos esete, és Kimi Raikkönen hatalmas bukásai után nehéz elképzelni, hogy egy profi F1-es csapat csakúgy elengedje ralizni egyik pilótáját, igaz, erre a versenyre egy héttel az F1-es szezonzáró Abu-Dhabi után kerülne sor.

Ám így is erősen kérdéses, hogy vajon tényleg megvalósulhat-e a Monster vágya, és összeállhat-e a Rossi-Block-Hamilton Dream Team a 2014-es Monza Rally Show-ra, hiszen amennyiben Hamilton idén világbajnok lesz, akkor az utána levő hetek számára minden bizonnyal a szponzori kötelezettségekről és a különféle PR-kötelezettségekről fognak szólni. Persze a Monster is a Mercedes egyik szponzora, de a többi támogatót is ki kéne szolgálni, így első blikkre merésznek tűnik ez a pletyka. 

De mint a mondás tartja: „Nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél!” Meglátjuk. Show-nak mindenesetre ez a trió tényleg nagyot szólna.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: