DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Barcelona nem fél a madridi versenytől

Pár napja egy lehetséges madridi F1-es versenyről érkeztek sajtóbeszámolók. A barcelonai pálya vezetőségét, amelynek szerződése 2016-ban jár le, nem aggasztják ezek a hírek.

Hosszú ideje, 1991 óta tartják a Spanyol Nagydíjat folyamatosan a Circuit de Barcelona-Catalunya aszfaltcsíkon, ezt a versenyt fenyegetheti az új madridi pálya érkezése, amelyet elsősorban magánpénzből finanszíroznának. Bár korábban már előfordult, hogy két versenyt rendeztek Spanyolországban – Valencia az Európai Nagydíj címét viselte – a jövőben a kontinentális versenyt Azerbajdzsánban fogják tartani, a tendencia pedig azt mutatja, a Formula-1 minden országba csak egy alkalommal akar elutazni. Emellett Barcelona szerződése 2016-ig tart, a felsoroltak pedig aggodalomra adhatnak okot a katalánoknak.



Salvador Servia, a Barcelona-Catalunya pálya vezetője a spanyol El Confidencialnak beszélt, ő azt hangsúlyozta ki, a múltban már számos alkalommal leírták őket. „Nekünk nem mondtak semmit. Évekig azt írták a címlapokon, hogy többé nem a miénk lesz a nagydíj, hogy váltakozni fogunk Valenciával. A realitás az, hogy még két év van a szerződésünkből. Ezen nem változtatunk, büszkék vagyunk rá, és teljesíteni fogjuk.”

„Túléltük azt is, amikor Valencia megjelent, és még támogattuk is őket. Nekünk kedvez is, ha két nagydíj van. Viszont három napig elbarikádozni Madrid központját, mint Monacót… De mindez még csak spekuláció. Pletykákról beszélünk. Még semmi komoly nem történt, mi pedig nyugodtak vagyunk” – mondta Servia.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: