DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ecclestone: Putyin irányíthatná Európát

Az F1 elsőszámú vezetője, Bernie Ecclestone újabb elképesztő kijelentést tett Vlagyimir Putyinnal kapcsolatban, aki „cserébe” rekordösszegű jogdíjat fizet az Orosz Nagydíjért.

Bernie Ecclestone újabb megdöbbentő kijelentést tett Vlagyimir Putyinnal kapcsolatban, immár nem először. A Formula-1 mindenható ura a Vedomoszti című orosz lapnak nyilatkozva a következő szavakkal méltatta az ország elnökét: „Első osztályú ember, akit mindig támogattam. Európát és Amerikát is irányíthatná, képes lenne rá. Csakhogy szerintem nagyon elfoglalt, előbb hadd fejezze be, amivel éppen foglalkozik, majd utána meglátjuk” – mondta Ecclestone, azt pedig legfeljebb csak sejteni lehet, hogy ezt pontosan hogy is értette...

putyin_f1

Putyin nemcsak a díjátadón, hanem előtte az "öltözőben" is ott volt


A Formula-1 első embere a hétvégén kiemelt figyelmet fordított Vlagyimir Putyinra, olyan gesztusokat tett felé, melyeket korábban senki sem kapott meg. Persze a hírek szerint ez fordítva is elmondható, legalábbis ami az anyagiakat illeti, Moszkva ugyanis rekordot jelentő 31 millió fontot, azaz mintegy 12 milliárd forintot utalt át csak az idei verseny jogdíjaként, ami a valaha volt legnagyobb összeg, amit nagydíjrendezésért kifizettek.

Nem az első alkalom ez, hogy Ecclestone megosztó kijelentéseket tesz Putyinnal kapcsolatban, a Téli Olimpia előtt például azt mondta, hogy teljes mértékben egyetért az orosz elnök homoszexualitással kapcsolatos nézeteivel, így többek közt azzal is, hogy a homoszexualitásukat felvállaló sportolókat távol kell tartani a gyerekektől. Akkor a CNN-nek úgy nyilatkozott a 83 éves milliárdos, hogy Putyin szavait félreértették:

„Nem azt mondta, hogy nem fogadja el a dolgot, csak azt, hogy nem szeretné, hogy ezek a dolgok a 18 év alatti közönség körében is publicitást kapjanak. Ezzel én is teljesen egyetértek, sőt ha csinálnánk egy nemzetközi felmérést, a világ 90 százaléka szintén egyetértene” – mondta fél éve Ecclestone, aki korábban Adolf Hitlert is méltatta, Max Mosley-ról, az FIA korábbi elnökéről, Oswald Mosley brit fasiszta vezető fiáról pedig úgy nyilatkozott, hogy származása nem jelenthetne hátrányt abban, hogy ő legyen Nagy-Britannia miniszterelnöke.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: