DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Tökéletes hétvége a Hungaroringen

Betegen állt rajthoz az V. Extreme Technical Weekendden az MR Racing drag versenyzője Kiss György, aki ennek ellenére a maximálisan megszerezhető pontokkal tért haza. A hétvégi eredményével már nem csak az Országos Bajnokságban, hanem a Drag Kupában is a bajnokság éléről várja a szeptember végi utolsó versenyét.

A Hungaroringen nyolcad mérföldön rendezték a versenyeket, ezért Kiss György a verseny héten felrakott egy kapcsolókörmös rövid váltót, ami nem volt revíziózva. A szombat reggeli mosás alkalmával derült ki, hogy nem veszi a harmadik fokozatot. A csapat megpróbálta kijavítani a hibát, ami nem sikerült, így gyors váltócserébe kezdtek, hogy időben oda érjenek a versenyre.

kiss_szeptember_2017_0005



„Futópercre értünk ki a ringre, ahol gyorsan beneveztünk és neki is álltunk versenyezni. Első idővel sikerült kvalifikálni a döntőbe és ott sem találtam legyőzőre, majd a vasárnapi napon is hasonlóan sikerült megszerezni az első helyet” – értékelte a hétvégét Kiss György.

Az elmaradt Budapest Rallye miatt a csapat másik fele sem tétlenkedett a hétvégén, hiszen mindenki kilátogatott a Hungaroringre, hogy Gyurinak szurkoljon.

kiss_szeptember_2017_0001

„Nagyon jól esett a csapattól, hogy meglátogattak a versenyen, mert ez nagyon ritkán fordul elő” – tette hozzá Gyuri.

A Drag Országos Bajnokság és a Dragracing Kupa utolsó versenyeit szeptember 30 és október 1 között rendezik Kiskunlacházán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: