DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Dobogós helyekkel nyitnák a 2017-es szezont a H-Moto Team fiataljai

A 220 Volt H-Moto Team legifjabb versenyzői számára is elkezdődik az idei bajnoki szezon: Kecskés Tomi, Kovács Zoltán, Szilágyi Krisztián és Milán, Szilárd Zalán és Varga Tibi a MAMS Kispályás Utánpótlás Bajnokságban, míg Kecskés Bence az Olasz Utánpótlás Bajnokság 3. fordulójában gurul aszfaltra a hétvégén. A tavaly, a PW50 Speciálban bajnoki címet szerző Vincze Hanna viszont sérülés miatt kihagyja a szlovákiai Felsőhosszúfaluban rendezendő idénynyitót.

A 220 Volt H-Moto Team legifjabb versenyzőinek is megkezdődik a bajnoki szezon a hétvégén. A fiatalok a szlovákiai Felsőhosszúfaluban állnak rajthoz a MAMS Kispályás Utánpótlás Bajnokság első, dupla futamos versenyén. A csapat ifjú tehetségei két kategóriában állnak rajthoz: Kecskés Tomi, Szilágyi Krisztián, Szilágyi Milán, Szilárd Zalán és Varga Tibi a PW50-ben, míg Kovács Zoli a MiniGP Stock-ban próbál minél jobb eredményt elérni.

Kovács_Zoli



Kovács Zoli rengeteget készült az elmúlt hónapokban, hiszen hetente legalább háromszor motorozott, míg kétszer tornateremben edzett, sőt Zoli már első versenyén is túl van új kategóriájában, hiszen a Cseh Utánpótlás Bajnokság pisek-i fordulójában az ötödik helyet szerezte meg.

„Fizikálisan és mentálisan is felkészültem a szezonra. Bízom abban, hogy sikerül a maximumot kihoznom magamból a hétvégén. Igazán elégedett akkor lennék, ha az első tízben végeznék” – árulta el Kovács Zoli.

Nem lesz egyszerű a kis tehetségek helyzete, ugyanis Kecskés Tomi, Szilágyi Milán, Szilágyi Krisztián és Varga Tibi első teljes szezonját futja idén, sőt, Tomi élete első versenyére készül. Utóbbi ennek ellenére rögtön szeretne dobogóra állni, és bízik abban, hogy a rengeteg elvégzett munka meghozza a gyümölcsét. A Szilágyi-ikrek célkitűzései is határozottak, hiszen amikor lehetett, mindvégig lelkesen húzták a gázt, és maximálisan készültek a szezonra: Krisztián a dobogóért szeretne harcolni már az első pillanatoktól kezdve, míg Milán az élbolyhoz szeretne közel kerülni. Csapattársaihoz hasonlóan Varga Tibi is nagyon várj már a szezonrajtot, és ugyan neki is ez lesz az első teljes évadja, de csak akkor lenne elégedett, ha a versenyek után ő állhatna fel a dobogó legtetejére. A felkészülését már januárban megkezdte Spanyolországban, míg idehaza is rengeteg kilométert tett meg. Sőt, Tibi az új szlovákiai pályán rendezett április végi meghívásos versenyen is ott volt, és a PW50 kategóriában kétszer is a legjobbnak bizonyult nem kis fölénnyel. Második szezonjára készül Szilárd Zalán, aki ugyan kéztöréssel kezdte az évet, de ettől függetlenül jól sikerült a felkészülése: sokat tudott motorozni az elmúlt hónapokban, aminek hatására egyre gyorsabb lett, és egyre jobb stílusban száguldott a Yamaha PW50-es motorjával. A szlovákiai idénynyitón viszont sérülése miatt nem tud rajthoz állni a tavalyi esztendőben bajnoki címet szerző Vincze Hanna.

„Az idén eggyel nagyobb géposztályba léptem, és szerettem volna ott folytatni, ahol tavaly abba hagytam. Rengeteget edzettem, és amikor már csak a finomhangoláson volt a hangsúly, sajnos elestem Kakucson, és eltörtem a csuklóm. Nagyon csalódott vagyok, mert nem lehetek ott Szlovákiában a rajtrácson, de a pálya széléről fogom biztatni a csapattársaimat és remélem, hogy minél előbb újra motorra ülhetek” – közölte Vincze Hanna.

Kecskes_Bence

A csapat egyik új reménysége, Kecskés Bence az olaszországi Modenában folytatja szereplését a CIV Olasz Utánpótlás Bajnokság Pre Mini GP kategóriájában. Nem lesz egyszerű dolga annak ellenére, hogy az első fordulóban a 13 pontot érő 4. helyen ért célba, ugyanis a másodikat kéztörés miatt ki kellett hagynia, és négy héten keresztül volt begipszelve a keze.

„Végre ismét versenyezhetek, úgy érzem, maximálisan sikerült felkészülnöm. A kezem már szinte tökéletes, így bízom abban, hogy sikerül eredményesen zárni a hétvégét” – fogalmazott Kecskés Bence.

A 220 Volt H-Moto Team sportigazgatója szerint végre megmutathatják a fiatalok, hogy mit sikerül hasznosítaniuk a téli edzőtáborokban tanultakból.

„Ez a hétvége lesz az igazi szezonkezdet a csapat számára. Lezárult a felkészülési szakasz, ami a decemberi edzőtáborral kezdődött. Sokat készültünk, és persze van olyan gyerek, akinek már voltak versenyei is, de csapatszinten most kell látnunk a téli munka eredményét. Sajnos nem lesz teljes a létszám, hiszen Hanna megsérült a felkészülés során, és Bence is csak pár napja szabadult meg a gipsztől, így tőle a tisztes helytállás is komoly eredmény lesz. A többi versenyző viszont bizonyíthat, és dobogós eredményekkel, kupákkal gazdagodhat, hiszen tényleg felkészültek a legkeményebb küzdelmekre is” – jelentette ki Rizmayer Gábor.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: