DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Mick Schumacher: DTM lesz a következő állomás?

Bár a formaautók között képzeli el jövőjét, Mick Schumacher akár a Német Túraautó Bajnokságban szerzett tapasztalatával nyergelhet át az F1-be, akárcsak Pascal Wehrlein.

Néhány nappal ezelőtt hivatalossá vált, hogy Mick Schumacher 2017-ben a Prema Powerteam kötelékében maradva az F3-as Európa-bajnokságon fogja tekerni a kormányt, ahonnan már csak egy ugrásra van a Forma-1, akárcsak Max Verstappen, vagy éppen Lance Stroll esetében. A 17 éves német versenyző nemrég maga jelentette ki, hogy csak akkor fog szintet váltani, ha úgy érzi, képes magas szinten teljesíteni az adott bajnokságban – idén egyébként két ezüstérmet szerzett a német és olasz F4-es sorozatokban.



A Motorsport-Total.com elemzése szerint könnyen lehet, hogy nemcsak formaautókon keresztül fog Schumacher útja az F1-ig vezetni, arról ugyanis még a Mercedes motorsport-igazgatója is meg van győződve, hogy a pilóta egy szép napon édesapja örökébe lép majd a száguldó cirkuszban. Az F3-as Eb jövőre hat versenyhétvégén is a Német Túraautó Bajnokság betétsorozata lesz majd, Pascal Wehlrein példájából okulva pedig egyáltalán nem lehetetlen, hogy valaki ilyen kitérővel jusson be az Forma-1-be. A nemrég Sauberhez igazoló pilóta 2013-ban hagyta ott az F3-at a DTM kedvéért, 2015-ben bajnok lett, 2016-ra pedig teljes szezonos szerződést írt alá a Manor F1-es csapatával.

Könnyen lehet, hogy a Schumacherben rejlő marketingértéket a sorozat is ki akarja majd használni, nem csak azokon a hétvégéken, ahol az F3-mal osztozik majd egy-egy helyszínen. A korábbi F1-es pilóta, Timo Glock évek óta a DTM-ben versenyez, és úgy látja, Schumacher útja ki van kövezve a száguldó cirkuszig – persze ha megfelelő lehetőségekkel találja szemben magát. „Ha karrierje a továbbiakban is simán fog alakulni – például csapatváltás terén, amely nem mindig egyszerű az alsóbb kategóriákban –, a legjobb esélyei vannak erre” – nyilatkozta a német nemrég a Sport1-nek. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: