DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

A Mercedes rajta tartja a szemét Mick Schumacheren

Toto Wolff, a világbajnok F1-es gárda vezetője szerint a fiatal német pilótának most a Formula-3-ra kell koncentrálnia, hiszen ha ott jól szerepel, azzal számos csapat figyelmét felkeltheti.

Épp december 24-én jelentették be, hogy az idén az olasz és a német Formula-4-es bajnokságban is összetett ezüstérmet szerző Mick Schumacher 2017-ben a Prema Powerteam színeiben immár a Formula-3-as Európa-bajnokságon fog szerepelni.

A hétszeres F1-es világbajnok fia már most a száguldó cirkuszról álmodozik, s ez egy újabb fontos mérföldkő az afelé vezető úton, hiszen Max Verstappen és Esteban Ocon is onnan került a mezőnybe, ahogy a jövőre a Williamsnél debütáló Lance Strollról is elmondható ugyanez.

mick-schumacher



Sokan úgy vélik, hogy Schumachernek a neve miatt eleve kikövezett útja lesz az F1-ig: korábban a Ferrari, újabb pedig a Mercedes pilótanevelőjével is szóba hozták – nem véletlen, hiszen Michael is ennél a két csapatnál versenyzett. Most Toto Wolff, a Mercedes vezetője egy interjúban elismerte: valóban rajta fogják tartani a szemüket a 17 éves versenyzőn.

„Mick egy remek srác és egy kiváló pilóta” – nyilatkozta a Gazzetta dello Sportnak. „A családja természetesen közel áll a szívünkhöz, számára pedig az a leghelyesebb jövőre, ha a Formula-3-ra koncentrál. Ha ebben a sorozatban jól szerepelsz, az több csapat figyelmét is felkelti, és a Mercedes is köztük lesz” – jelentette ki Wolff.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: