DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Egyéb

Willisits Vilo: Bajnoki cím és 8. hely a világdöntőn

Nemzetközi mezőnyben, cseh és olasz versenysorozatokban indult és szerzett bajnoki címet ifjabb Willisits Vilmos, aki az EasyKart International Grand Finals világdöntőn is sokáig a dobogós helyekért volt harcban.

A magyarországi szériákban már alaposan letette a névjegyét ifjabb Willisits Vilmos, aki a 2023-as idényben a csehországi Moravsky Pohar versenysorozatban futott teljes idényt, EasyKart100 kategóriában.

Ha pedig ott volt, akkor nem is tétlenkedett, a Slovakia Ringen tartott szezonnyitón egyből dobogóra állhatott, a harmadik helyet szerezte meg, csakúgy mint a második versenyhétvégén, hogy aztán a következő négy fordulót zsinórban megnyerje, így az augusztus végi, brucki győzelmét követően be is biztosította bajnoki címét a Moravsky Poharban, a cseh, szlovák és magyar pilótákat is felsorakoztató mezőnyben.

vilo



Vilo emellett a Cseh Nyílt Bajnokságban is elindult három futamon, ahol szintén kiemelkedő teljesítményt nyújtott a Willisits Motorsport ifjú versenyzője. Előbb a brucki, majd a píseki versenyhétvégét nyerte meg Vilo, végül a szezonzárón a negyedik pozícióban végzett. A WMS fiatal pilótája emellett idén kétszer állt rajthoz Olaszországban. A Trofeo Italy különlegessége, hogy az első öt pilóta részesül serlegdíjazásban, így 2023-ban Vilo megszerezte első olaszországi trófeáját, miután Viterbóban a negyedik helyen végzett.

A szezon megkoronázásaként már csak az EasyKart International Grand Finals volt hátra, ahová a Willisits Motorsport gokartosa a Moravsky Poharon szerzett bajnoki címe révén jutott ki. A magyar versenyző már az előfutamokon is nagyszerűen teljesített: előbb harmadik, majd negyedik helyen ért célba, a mindent eldöntő versenyen pedig a harmadik pozícióból indulhatott.

Vilo nagyszerűen rajtolt, már a második körben az élre állt, az első hat kört pedig rendre az első három hely valamelyikén fejezte be, mígnem egy versenytársa kiterelte őt a pályáról egy előzés közben, így visszaesett a 24. helyre, ahonnan azonban nagyszerű előzéseket bemutatva jött vissza egészen a kilencedik pozícióig, ami a büntetések kiosztása után azt jelentette, hogy Vilo végül a nyolcadik helyen fejezte be az EasyKart International Grand Finalst.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: