DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Újabb Fittipaldi-unoka tart a Ferrarihoz

Több társával egyetemben 1972 és 1974 világbajnokának 15 éves unokája is célkeresztbe került a Ferrari fiatal pilótákat nevelő akadémiáján. Vajon ő lesz az első harmadik generációs F1-es pilóta?

Enzo Fittipaldi nem az első családjából, akit kiszemelt magának a maranellói alakulat, hiszen két évvel ezelőtt bátyja, az idén a Formula V8 3.5-ös bajnokságban szereplő Pietro is lehetőséget kapott arra, hogy csatlakozzon a Ferrari versenyzőakadémiájához, karrierje azonban más irányt vett. Enzo 2016-ban első évét töltötte autóversenyzőként: a Ginetta Junior bajnokságban 18. helyen zárt.



A brazilt négy társával együtt invitálták meg a Ferrari fioranói tesztpályájára: többek között az olasz F4-es bajnokságban pallérozódó Simone Cunatit és Lorenzo Colombót, az új-zéldandi Marcus Armstrong gokartokkal versenyzett, több együléses autót is tesztelt, és ebben az évben ejtette meg debütálását az Eurocup Formula Renault 2.0 és a Formula Renault 2.0 NEC-bajnokságokban. A Ferrari által meghívott ötödik srác David Vidales volt, aki szintén gokartokkal versenyez, és az OK Junior-géposztály egyik legígéretesebb tagja.

A versenyzők többféle tréningen vettek részt: többek között mélyebb ismereteket szerezhettek a szimulátoros munkáról, mentális, valamint fizikai próbáknak vetették alá őket. A Ferrari versenyzőakadémiájának jelenleg négy tagja van: Charles Leclerc, Antonio Fuoco és Giuliano Alesi a GP3-ban, míg Guan Yu Zhou az F3-as Európa-bajnokságban versenyzett idén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: