DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Mick Schumacher német F4-es bajnok lehet

Jövő hétvégén, Hockenheimben tartják az ADAC Formula-4-es széria fináléját, ahol a 17 éves német tehetség még megszerezheti a bajnoki trófeát – legfőbb ellenfele egyben jó barátja is.

Mick Schumacher a kedvezőtlenebb pozícióban várja a német Formula-4-es bajnokság szeptember 30. és október 2. között zajló fináléját, az F1-legenda 17 éves fia a pontverseny második pozícióját foglalja el, a 20 esztendős ausztrál Joey Mawson 39 egységgel többel rendelkezik nála. Az utolsó hétvége három futamán még 75 egység szerezhető, így matematikailag elképzelhető a fordítás.

„Nincs kifejezett tervem, a hétvégének ugyanúgy vágok neki, mint az eddigi összesnek. Nem kérdéses, hogy minden tőlem telhetőt meg fogok tenni, hogy sikert kovácsoljak a lehetőségemből. Amíg esélyem van, küzdeni fogok, hogy kihasználjam” – mondta a sorozat hivatalos sajtóközleményében Mick Schumacher, aki bár csak feleannyi futamot nyert, mint a nyolcszor győztes Mawson, de tavalyi csapattársánál némileg stabilabb teljesítményt nyújt.



A bajnoki csata érdekessége, hogy a két esélyes jó kapcsolatot ápol, a versenyzés szüneteiben is gyakran látni őket egymás társaságában. „A pályán ellenfelek vagyunk, de azon kívül barátok” – mondta Schumacher, és Mawson megerősítette szavait: „Igen, kétségtelenül barátok vagyunk, de amint felvettük a sisakunk, csak a csapatunkért és magunkért küzdünk.”

A beharangozó kiemel egy érdekességet: az ADAC, a német autóklub által szervezett formulaautós kategóriák jó ugródeszkának bizonyulnak a Formula-1-hez, a királykategóriában teljesítő négy német pilóta, Sebastian Vettel (aki a Formula-4-es sorozat védnöke), Nico Rosberg, Nico Hülkenberg és Pascal Wehrlein egyaránt nyertek hazájukban bajnoki címet, mielőtt nemzetközi színtérre léptek.

A Prema istállónál versenyző Mick Schumacher a német mellett az olasz F4-es bajnokságban is szerepel, ahol még két verseny van hátra, a hétvégi imolai, valamint október végi monzai forduló. Itt a pontok is kedvezőbbek számára, 10 egységgel marad le az éllovas argentin Marcos Sieberttől.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: