DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Mick Schumacher: A következő lépés az F1 felé

Mick Schumacher tudatosan építi karrierjét, és már azzal is tisztában van, hogy az F4 után melyik az a sorozat, ahol folytatni szeretné pályafutását és tapasztalatszerzését.

Timo Glock, a volt F1-es pilóta, aki jelenleg a DTM-ben versenyez, követi a kis Schumacher karrierjét, és elmondta, már korábban is felfedezett néhány hasonlóságot a hétszeres világbajnok és fia közt. „Ahogy beült a gokartba, egy az egyben Michael volt. Azt gondoltam, ha piros sisakja lenne, akkor már Michael lenne az. Már ez is durva volt.”

 



A DTM-pilóta elmondta, Mick Schumacher egyáltalán nincs elkésve semmivel, hiszen jelenleg hasznos tapasztalatokat szerez az F4-ben. „A második év jót tesz neki. Már továbblépett a gokartból, de fontos volt, hogy még egy további évet a Forma-4-ben töltsön. Hagyni kell, hogy csinálja a dolgát, nem szabad hasonlítgatni és nem kell, hogy a Formula-1-ben kezdjen. Az F3 a következő lépés. Nehéz az út, de megvannak a képességei szerintem. Látni kell majd, hogy a következő kategóriákba, amelyek kihívást jelentenek, hogyan tud beilleszkedni. Időt kell adni neki.”

A német versenyzőnek adott néhány tanácsot is honfitársának: „Maradjon olyan laza, mint most, és csinálja úgy tovább, ahogy eddig. Most teljesen nyugodt, és nyomásnak jele sincs rajta.”

A fiatalabbik Schumacher már második évét tölti a Forma-4-ben, azonban hamarosan szeretne továbblépni abba a sorozatba, amelyet Max Verstappen is ugródeszkaként használt a királykategória eléréséhez. „A következő lépés biztosan a Formula-3 kell, hogy legyen. Nagyon nagy ott a verseny, szóval ez lenne a következő lépcsőfok” – nyilatkozta Mick.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: