DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Egyéb

iPhone-t osztott a luxusautó-sofőr Budapesten

Nem mindennapi látványban lehetett része annak, aki csütörtökön kilátogatott a Hungaroringre, a Bazilikához, vagy éppen úton volt az M3-as autópályán – a Gumball 3000 mezőnye hazánkba érkezett.

Ferrarik, Lamborghinik, Batmobile, Mercedes AMG, Audi R8, Porsche – csak néhány autócsoda, amelyet csütörtökön testközelből nézhettek meg a belvárosba látogatók, a Gumball 3000 mezőnye ugyanis elérte budapesti állomását. A rallyeseménynek tartott Gumball 3000 1999-ben indult útjára, 2006 után pedig Budapest idén először tartozik újra az állomások közé – a mezőny ezúttal Dublintól Bukarestig hajt.  

 Gumball3000



Ilyen autók mellett természetesen nem hiányozhattak a világhírű sztárok sem: David Hasselhoff, David Coulthard, Jean Alesi is a résztvevők közé tartoznak. A luxusautók először az M3-as autópálya egyik Shell kútján álltak meg Hungaroringre vezető útjuk során, ahol a tankolást követően a mogyoródi versenypályára indultak tovább. A résztvevők néhány órát töltöttek a Ringen, ahol kicsit megpihentek, valamint végre a gyorshajtási büntetés kockázata nélkül nyomhatták tövig a gázt.

A mezőny egyik leglátványosabb résztvevője a Batmobile kasztniba bújtatott Lamborghini, ám nemcsak az autók kinézetével, valamint hangjával hívták fel magukra a figyelmet, a sofőrök között ugyanis volt, aki Pikachu, illetve Tigris jelmezben utazott. A Bazilikához érkezve pedig mindenki igyekezett hergelni a közönséget – először a motorok hangos bőgetésével, majd különböző ajándéktárgyak osztogatásával.

 Batmobile

Már a csapatlogókkal ellátott pólókért, karkötőkért és labdákért is megőrült a közönség, amikor azonban Josh Cartu, a Magyarországon élő milliárdos elővette a magával hozott ajándék iPhone-okat, akkor nyerte meg igazán a kilátogatók szeretetét. A telefonokat természetesen már nem lövöldözte olyan bátran a közönség felé, azonban két szerencsés nézőt megajándékozott velük.

„Néha nehéz show-t csinálni” – nyilatkozott Cartu a Formula.hu-nak. „De imádok itt lenni, nagyon jó érzés, hogy a barátaimmal Budapesten, az én városomban vezethetem ezeket az autókat.” A kanadait egyébként sokan onnan ismerhetik, hogy 2014-ben az Alagútban összetörte egyik Bac Monóját, csütörtökön azonban kiderült, hogy már sikerült rendbe hoznia a károkat – vagy legalábbis pótolnia az összetört gépet.  

Gumball3000

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: