DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

SEAT Leon: Tassi 10., Bús 15. az első versenyen

Parázs csatákat láthattunk a SEAT León Eurocup első monzai versenyén, a győzelmet végül Thibaut Mourgues szerezte meg Julien Briché és Lucile Cypriano előtt. Tassi Attila bravúros teljesítményt nyújtva beverekedte magát a legjobb tíz közé.

(a második futam történései)

Julien Briché indulhatott az élről az első monzai futamon, az összetettet vezető Stian Paulsen a negyedik pozícióból várhatta a lámpák kialvását. Tassi Attila a tizenkilencedik, Bús Edina a huszonharmadik helyet foglalta el a rajtrácson. A korábbi esőzések után a verseny elején már kirajzolódott a száraz ideális ív a pályán.

Briché jól kapta el az indulás pillanatát, a mezőny hátsó részében többen átvágták az első sikánt és néhányan meg is pördültek. A magyarok jól jöttek ki a csetepatéból, Tassi a tizenharmadik, Bús a tizenötödik volt. Brichét Thibaut Mourgues támadta a vezetésért, de mögöttük is óriási csata zajlott a harmadik helyért.

22287_w666px_66381b11b328bf1dcb8abccfa92b008a

Paulsen a Parabolicában összeakadt Mario Dablanderrel, mindketten több pozíciót vesztettek. Mourgues a negyedik körben megelőzte Brichét, Bús pedig elvétette az első kanyarkombinációt. Tassi Attila remekül zárkózott fel, a verseny felénél a tizenegyedik helyen állt. Briché nem szakadt le a vezető Mourgues-től.

Tassi David Cebriant támadta a tizedik helyért, de rosszul jött ki a küzdelemből, amikor ketten felértek rájuk és vesztett két pozíciót. A magyar pilóta nehézségeit jól mutatta, hogy a jobb első lámpája ki volt törve. Briché az utolsó körben megpróbálta visszaelőzni Mourgues-t, de a Mourgues megőrizte a vezetést és learatta élete első győzelmét a SEAT León Eurocupban.

Tassi Attila hatalmasat küzdött a hajrában és végül sikerült megszereznie a tizedik pozíciót. Bús Edina tizenötödik lett. A bajnokságban Stian Paulsen előnye négy pontra csökkent Pol Rosell-lel szemben.

A verseny végeredménye:



orig_5317274f52a766fba7350651619342e2

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: