DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Egyéb

Balesetben kezét törte Mick Schumacher

Megsérült Michael Schumacher fia a német Formula-4 vasárnapi versenyén, miután egy riválisa a falba lökte őt. A kéztörés miatt Micknek biztosan ki kell hagynia néhány versenyt.

A német F4 ezen a hétvégén a Red Bull Ringen versenyzett, ahol három futam vár a mezőnyre. A kategóriába idén fellépő Mick Schumachernek már szombaton sem alakultak jól a dolgai, hiszen a rajt után már az első körben a falban végezte. Azt a bukást még sértetlenül megúszta, nem úgy a vasárnapi első versenyen történteket.

Már csak néhány perc volt hátra a leintésig, amikor egyik riválisa, Thomas Preining hátulról meglökte Schumacher autóját, ami így a bokszutca fala felé fordult és orral, nagy erővel csapódott be. A pilóta némi segítséggel ki tudott szállni az autóból, ahonnan azonnal a pályakórházba vitték, és ott azonnal kiderült, hogy a németnek eltört a keze a baleset következtében.

Egyelőre többet nem lehet tudni a sérülésről, a hírek szerint viszont ez azt jelenti, hogy Micknek legalább egy hónapot ki kell hagynia a bajnokságban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: