DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Apja fia: Mick Schumacher győzött 3. futamán

Fantasztikusan zárult Michael Schumacher fia, Mick első formulaautós versenyhétvégéje: a német F4 története első, oscherslebeni fordulójának harmadik futamán őt intették le elsőként.

Álomhétvégét produkált Mick Schumacher Oscherslebenben: első versenyén 10 helyet javítva a 9. pozícióban végzett, és a legjobb újonc lett, vasárnap reggel a 12. helyen zárt, a harmadik F4-es futamát pedig második helyről kezdhette, és remek versenyzéssel élen zárt a biztonsági autó mögött véget ért versenyen.

Schumacher a rajt után átvette a vezetést, és végig a kezében is tartotta, azonban a futam végére Joey Mawson igen komolyan szorongatni kezdte – öt perccel a futam vége előtt már csak az volt kérdés, hogy a német srác ellenfele mikor tud elmenni mellette (Mick addig egyébként zseniális védőmunkát mutatott be), de Benjamin Mazatis megpördülése és lefulladása az első kanyarban szükségessé tette a safety car pályára hívását.

A hátralévő kevés időnek köszönhetően a versenyigazgatók nem indították újra a futamot, és a mezőny a biztonsági autó mögött futott be – Schumacher teljesen megérdemelten nyerte élete első formaautós versenyét, mely után természetesen megkapta a legjobb újoncnak járó trófeát is. Talán nem túlzunk azzal, hogy Mick diadala milliónyi autósport-rajongó szemébe csalt könnyeket ezen a délután.



Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: