DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Kiss Norbert fölényes rajt-cél győzelmet aratott

Egy pillanatig sem volt kérdés, hogy a pole-pozícióból rajtoló címvédő Kiss Norbert szerzi meg a győzelmet Valenciában, a Kamion Európa-bajnokság idei harmadik versenyén.

Az Oxxo Energy Truck Race Team versenyzője óriási, hét és fél másodperces előnnyel nyert, immár a második győzelmét aratva a hétvégén.

Kiss Norbert ott kezdte a vasárnapot Valenciában, a Kamion-Eb szezonnyitó hétvégéjén, ahol a szombatot abbahagyta: a reggeli bemelegítő edzést megnyerte, majd pedig az időmérőn sem talált legyőzőre, így a pole-ból várhatta a piros lámpák kialvását a mai első futamon.



Tulajdonképpen legfeljebb a rajt alakulhatott izgalmasan az Oxxo Energy Truck Race Team pilótája számára, ám simán megőrizte az első helyet, amelyet aztán később sem adott ki a kezéből. Sőt, az előnyét folyamatosan növelte (egy ízben közel tíz másodperccel vezetett az őt üldöző vetélytársa előtt!), s végül hét és fél másodperces fórral intette le őt a kockás zászló! Norbi ezzel három futam alatt már idei második győzelmét aratta, így természetesen a pontversenyben is őrzi az első helyét.

A címvédő mögött egyébként sokáig nagy csata zajlott a második helyért: Jochen Hahn próbálta maga mögött tartani Adam Lackót, ám végül utóbbi megelőzte a háromszoros bajnokot, így ő végzett a második pozícióban. 

A hétvége utolsó versenye, amelynek a fordított rajtrácsos szabály értelmében Norbi a 8. helyről vághat neki, 15:15-kor rajtol Spanyolországban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: