DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Kiss Norbert: Győzelmek után egy negyedik

Kiss Norbert a 8. helyről indulva rögtön a rajt után feljött a 4. pozícióba, ám aztán hiába haladt szinte végig együtt az élmezőny, többet már nem sikerült előznie az Eb-címvédő magyarnak.

A két győzelem és a második hely mellé az Oxxo Energy Truck Race Team versenyzője ezúttal tehát egy negyedik pozíciót gyűjtött be, és az első fordulót követően vezeti az összetett pontversenyt.

Vasárnap délután 15:20-kor rajtolt el a Kamion Európa-bajnokság valenciai idénynyitó hétvégéjének utolsó versenye. Kiss Norbert a fordított rajtrácsos szabály miatt előző győzelme után a 8. helyről várhatta a piros lámpák kialvását, ám már az első körben feljött a negyedik pozícióba az Albacete, Vrsecky, Hahn trió mögé.



Ez a négyes a következő körökben is együtt maradt, ám hiába haladtak szinte végig másfél-két másodpercen belül, előzni csak Hahnnak sikerült, aki ezzel feljött a második helyre. Onnantól kezdve azonban már nem változott a sorrend az élmezőnyben, így spanyol győzelem született, az Oxxo Racing Team magyar címvédője pedig a két első és egy második pozíció mellé most egy negyedik helyezést zsebelt be. 

Norbi ezzel az első forduló után vezeti az összetettet is Hahn és Adam Lacko előtt. Folytatás május közepén az ausztriai Red Bull Ringen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: